آرزوهایی كه اگر برای میراث فرهنگی برآورده شوند

آرزوهایی كه اگر برای میراث فرهنگی برآورده شوند دست و هنر: آرزو برای یك سالِ جدید در سازمان عریض و طویلی مانند میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كه در طول سال های گذشته با مشكلات، بحث ها و سختی های زیادی روبه رو بوده، شاید بتواند قدری دلخوشی ها برای بهتر شدنِ این سازمانِ در حد معاونت ریاست جمهوری را بیشتر كند.


آن هم آرزوهایی كه مسئولان و متولیان در رأس كنونی این سازمان به زبان می آورند. آروزهایی كه به نظر می رسد می تواند از اولویت های این مسئولان برای اجرائی شدن آن ها در سال جدید باشد.
علی اصغر مونسان، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بطور قطع آرزوهایی در سطح معاونت ریاست جمهوری دارد، آرزویی كه بتواند سازمان تحت اختیار خویش را به بهترین نحو اداره كند.
وی در مورد آرزوی خود این طور به خبرنگار ایسنا توضیح می دهد: «با آرزوی طول عمر برای مقام معظم رهبری و سالی توأم با بهروزی برای مردم عزیز و همینطور توفیق خدمت برای كارگزاران و دولتمردان نظام، امیدوارم در سال ۹۷ شاهد سه اتفاق خوب در كشورمان باشیم. رفع بیكاری و بخصوص تولید اشتغال برای جوانان و استفاده بهتر و بیشتر از ظرفیت های گردشگری و صنایع دستی در این زمینه، استمرار همراهی و همدلی دولت و ملت برای غلبه بر مشكلات و بهبود شرایط اقتصادی و همكاری نزدیك همه دستگاه ها برای بهره مندی شایسته از داشته های عظیم میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشورمان در جهت تحقق توسعه پایدار.»
آرزویم آشنایی جوانان با عناصر فرهنگ ملی است
محمد میرشكرایی مردم شناس پیشكسوت آرزوی بزرگی برای فرهنگ و تمدن كشور دارد؛ او به ایسنا می گوید: «آرزوی بزرگ من این است كه جوان ها و بچه های ایرانی هر چه بیشتر با عناصر فرهنگ ملی همچون نوروز و دیگر جشن های ایرانی آشنایی بیشتری پیدا كنند.»
سید محمد بهشتی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اما امیدوار است تا «سال 97، سال بهتری از 96 باشد. سال بهتری برای مردم و میراث فرهنگی.»
سال طلایی صیانت از میراث فرهنگی
محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ اما آرزو می كند تا امسال «شاهد هیچ گونه تخریب آثار فرهنگی در كشور نباشیم و خبری از آن نشنویم.»
او امیدوارم است «سال 97؛ سال طلایی حفاظت، مرمت و صیانت از میراث فرهنگی باشد.»
آرزویم تولید هزار موزه در كشور تا پیش از بازنشستگی است
محمد رضا كارگر، مدیر اداره كل موزه ها و اموال منقول تاریخی اما همچنان آرزوی تولید موزه های بیشتر در كل كشور را دارد.
او به خبرنگار ایسنا می گوید: «تنها آروزیم این است كه در سال 97 هر سه روز و نیم یك موزه افتتاح نماییم. در واقع اگر مانند سال های گذشته پایداری باشد می توانیم در سه یا چهار سال آینده به تعداد هزار موزه فعال در كشور برسیم. در سال 96 موفق شدیم در هر هفته شاهد افتتاح یك موزه به صورت میانگین باشیم. این آمار برپایه مجوزهایی كه سال 96 جهت راه اندازی موزه داشتیم، اعلام می شود، اكنون تصمیم گرفته ایم تا دست كم این آمار را به هر پنج روز یك موزه برسانیم.در مقاله ای نوشته شده بود، در كشور آمریكا در مقطعی هر سه روز و نیم یك موزه افتتاح می شده است، ما می خواهیم به این آمار برسیم، این آرزوی واقعی برای ماست. چون ما 31 استان داریم و به صورت میانگین اگر در هر استان دو موزه افتتاح نماییم، حدودا هر پنج روز یك موزه افتتاح می گردد و هر استان دو موزه دارد.
از نظر استانداردسازی در موزه ها در صحبت هایی با چینی ها، می گفتند قصد دارند برای هر 250 هزار نفر یك موزه تولید كنند. یعنی برای هر یك میلیون چهار موزه. این در شرایطی است كه این آمار در ایران بالاتر است، ما 650 موزه فعالِ عمومی، دولتی، وابسته و نهادی داریم.»
او با بیان این كه «ما اكنون برای هر 125 هزار نفر یك موزه در كشور داریم» ادامه می دهد: «براساس آمار، موزه های كشور دو برابر آمارِ چین است. این آمار ممكن است در مقایسه با امریكا و المان ها جلوتر باشند، اما آرزو داریم كه در هر سه روز و نیم یك موزه افتتاح نماییم.معتقدم اگر پایداری باشد، در سه یا چهار سال آینده تعداد موزه های فعال به هزار موزه در كشور می رسد، آرزو دارم هزارمین موزه در كشور را افتتاح كنم و سپس بازنشست شوم.»
بزرگترین آرزویم تولید ساختار تشكیلات دولتی برای پایگاه های میراثی
فرهاد عزیزی، مدیر كل پایگاه های ملی و جهانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ اما بزرگترین آرزویش را «ایجاد یك ساختار در تشكیلات دولتی برای پایگاه های میراث فرهنگی» می داند.
او به ایسنا می گوید: « اگر این اتفاق رخ دهد دیگر با مشكل پرداخت حقوق برای این دفاتر مواجه نمی شویم. كارشناسان پایگاه های میراث فرهنگی یكی از سخت كوش ترین افراد میراث فرهنگی هستند و باوجود این كه گاهی اوقات حقوق و دستمزد آن ها چند ماه یك بار پرداخت می شود، همیشه و در هرشرایط صادقانه كار خویش را انجام می دهند. امیدوارم بتوانیم ساختاری برای پایگاه ها تعریف نماییم.»
وی ادامه می دهد: «تا كنون پیگیر این قضیه بوده ایم و طرح توجیهی هم برای آن نوشته ایم، امیدواریم با عنایت به نقشی كه در بحث حفاظت و گردشگری در كل كشور داریم، بتوانیم جایگاه پایگاه ها را به صورت واقعی نشان دهیم. اگر بتوانیم پایگاه ها را به بدنه دولت وصل نماییم و به گردشگری توجه نماییم، پایگاه ها مهمترین نقاطی هستند كه می توانند اثرگذار باشند. این دفاتر می توانند منبع خیر و توسعه باشند. بزرگترین آرزویم این است كه در سال 97 در این مسیر گام های مهمی برداریم.»
حال موزه های كشور بهتر شود
جبرئیل نوكنده، مدیر كل موزه ملی ایران؛ آرزو دارد تا «مرمت موزه ایران باستان را در سال جدید اجرائی كند.»
او به ایسنا بیان می كند: «امیدوارم در سال 97 بتوانیم پروژه بازسازی موزه ایران باستان را عملیاتی نماییم. تا كنون طرحِ مطالعاتی و بازنگریِ محتوایی، چیدمان آثار، نوع ویترین و نور انجام شده اند اما امیدواریم فاز اجرائی آن آغاز شود و این موزه هم بتواند مانند خیلی از موزه های كهن كه با تكنولوژهای مدرن روزآمد می شوند، برای ارائه، معرفی، خدمات رسانی بهتر و به خصوص جامعه معلولان پیگیری شود و ضعف های موزه ی ایران باستا را در موزه ایران باستان برطرف شود.»
وی همینطور امیدوار است تا «در سال جدید حال موزه های كشور بهتر و خوبتر شود.»
آرزوی دلاور بزرگ نیا، مدیر كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران؛ هم برای آثار تاریخی حوزه تخت مدیریت خود است، او هم به ایسنا می گوید: «آشتی با فرهنگ و میراث فرهنگی بخصوص در شهر تهران، همه آرزوی سال 97 من است.» *تصویر یك این گزارش، لوگوی دومین نشست تشكل های غیردولتی میراث فرهنگی كشور است.
سمیه ایمانیان - ایسنا



1397/01/03
12:07:07
4515
5.0 / 5
تگهای خبر: آثار , صنایع دستی , فرهنگ , گردشگری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
دست و هنر
dastohonar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دست و هنر محفوظ است

دست و هنر

هنر و صنایع دستی