به گزارش دست و هنر به نقل از مهر، بیمه، یكی از دغدغه های جدی هنرمندان صنایع دستی و كمترین امكانی است كه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می تواند در اختیار هنرمندان این حوزه قرار دهد؛ بیمه ای كه از سال ۱۳۹۳ تابحال قطع شده؛ بهمن نامورمطلق معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، پیش از این و در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشته بود: دولت هنوز بدهی سال های ۹۲ و ۹۳ را به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نكرده و همین مسئله یكی از عواملی است كه سبب حذف هنرمندان صنایع دستی از فهرست بیمه شده است. اما بهانه دیگر سازمان تأمین اجتماعی، مربوط به سوءاستفاده هایی است كه در گذشته نسبت به معرفی اشخاص در پوشش هنرمند صنایع دستی جهت استفاده از بیمه قالیبافان و هنرمندان این رشته شده و سبب شده تا امروز هنرمندان واقعی از حداقل حق خود محروم بمانند.
معاون صنایع دستی كشور به این كه مشكل بیمه در دو چیز است اشاره و بیان كرده بود: ما با ضعف قانون گذاری و نبود اعتبارات لازم روبه رو هستیم. از جانب دیگر می دانیم حداقل امكانی كه می توانیم در اختیار هنرمندان صنایع دستی بگذاریم، بیمه است. امیدوارم سازمان ها و نهادهای مرتبط، حتی شخص رئیس جمهور و نمایندگان مجلس به اهمیت این مورد پی ببرند و بودجه و اعتبارات بیشتری را برای این منظور، به سازمان تامین اجتماعی اختصاص دهند.
بهمن نامورمطلق در آخرین پیگیری خبرنگار مهر در ارتباط با وضع بیمه هنرمندان صنایع دستی می گوید: ما هنوز نتوانسته ایم مشكل بیمه هنرمندان را برطرف نماییم. از این رو امید می رود نمایندگان مجلس از هنرمندان صنایع دستی حمایت و بودجه و اعتبارات بیشتری را برای این بخش مصوب كنند چراكه سازمان برنامه و بودجه، مبلغی برابر با ۱۰ میلیارد تومان بودجه تملكی در اختیار ما گذاشته و این بودجه آن قدر اندك است كه هیچ گره ای از كار ما نمی گشاید.
معاون صنایع دستی كشور همینطور پیشنهادی را در خصوص افزایش عوارض كالاهای فرهنگی وارداتی مطرح كرد و اضافه كرد: ما در حوزه این گونه كالاها، جزو مولفان به شمار نمی رویم و بودجه تملكی ما هم كفایت نمی كند، پس می توانیم عوارض ورود كالاها را بالا ببریم تا هم جلوی واردات بی رویه این گونه اقلام كه هماهنگی چندانی هم با فرهنگ ما ندارند گرفته شود و هم بتوانیم به تولید كمك و مشكل بیمه هنرمندان را كمرنگ نماییم.