در مراسم افتتاح شعبه فرهنگان موزه علوم و فناوری ایران تاكید شد

گشایش موزه علوم با هدف توسعه عدالت آموزشی در مناطق محروم

گشایش موزه علوم با هدف توسعه عدالت آموزشی در مناطق محروم دست و هنر: رئیس موزه ملی علوم و فناوری ایران هدف از تولید شعبه فرهنگان موزه علوم و فناوری ایران را همگانی كردن علم و انتقال میراث علمی دانست و اظهار داشت: هدف موزه علوم، قرار گرفتن در یك مركز خاص نیست، بلكه می خواهیم مناطق محروم را از این حیث پوشش دهیم.



به گزارش دست و هنر به نقل از ایسنا، سیف الله جلیلی در آئین گشایش شعبه فرهنگان موزه علوم و فناوری ایران كه امروز 15 مرداد در محل كتابفروشی فرهنگان واقع در ضلع جنوب غربی بوستان رازی برگزار شد، موزه علوم و فناوری ایران را مجموعه ای دولتی و تابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری معرفی نمود و اظهار داشت: كلمه موزه در موزه علوم همه را به شك می اندازد؛ در واقع همه به فكر اشیای بی جان می افتند كه مردم برای بازدید از آن ها به موزه می آیند. این در شرایطی است كه این موزه مركز تعاملی علم و فناوری است كه مردم در آن به طور مستقیم با مسائل مختلف علمی سر و كار خواهند داشت.

وی با اشاره به اینكه موزه ملی علوم و فناوری ایران به طور رسمی 10 سال است كه آغاز به كار كرده و گالری های آن هم طی پنج – شش سال قبل فعال شده اند، مهم ترین هدف این موزه را ترویج علم و همگانی سازی آن دانست و اضافه كرد: خیلی از مسائل علمی در آزمایشگاه ها و دانشگاه ها آموزش داده شده و دانشمندان با مسائل پیچیده ای سر و كار دارند؛ هدف ما انتقال مفاهیم علمی به زبان ساده و درك آن توسط عموم مردم است.



رئیس موزه ملی علوم و فناوری ایران هدف دیگر این موزه را حفظ و پاسداشت میراث علمی كشور عنوان نمود و اظهار داشت: متاسفانه نسل كنونی با میراث علمی كشور خودمان چندان آشنا نیستند. این از آن روست كه ما مباحث جدیدتر را با اسامی غربی به آن ها آموزش داده ایم، در حالیكه خاستگاه خیلی از علوم، شرق و بویژه كشور ما ایران است.



جلیلی، وظیفه انتقال میراث علمی به فرزندان را وظیفه خطیر و نیازمند همكاری با سازمان هایی كه به شكلی با مردم در ارتباط هستند، دانست و تصریح كرد: در این زمینه شهرداری و بویژه سازمان فرهنگی – هنری شهرداری همكاری خوبی با ما داشته اند.



وی با اشاره به اینكه مناطق محروم نیاز به حضور و كار فرهنگی بیشتری دارند، سرمایه گذاری انجام شده در شعبه فرهنگان موزه علوم را خوب توصیف و افزود: مشكل ما در موزه علوم، بحث فضای فیزیكی است.

رئیس موزه ملی علوم و فناوری ایران با اشاره به اینكه خیلی از فضاهای فیزیكی و كالبدی تهران به شهرداری اختصاص دارد، انتظار موزه ملی علوم و فناوری برای تخصیص برخی از این مكان ها به این مجموعه را خاطرنشان كرد و خاطرنشان كرد: برخی از این فضاها مرده است و هیچ گونه كاركردی ندارد.



جلیلی در انتها ظرفیت گروه های بازدیدكننده شعبه فرهنگان موزه علوم و فناوری را 80 نفر اعلام نمود و با اشاره به اینكه هم اكنون 60 اثر در مجموعه گالری های این مجموعه موجود است، تصریح كرد: به مرور به آثار این مجموعه اضافه شده و آن را توسعه خواهیم داد.



امضای تفاهم نامه سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با وزارت آموزش و پرورش

به گزارش دست و هنر به نقل از ایسنا، سعید اوحدی، رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران هم با حضور در این مراسم با اشاره به اینكه بستر هر توسعه ای اعم از علمی و فرهنگی تابع علم و عقلانیت است، افتتاح شعبه فرهنگان موزه علوم و هم پروژه عظیم باغ كتاب یا باغ علم و فناوری را گام های جدی در این زمینه دانست و اظهار داشت: افتتاح چنین مجموعه هایی با عنایت به آنكه دانش آموزان، آینده سازان این مرز و بوم هستند، می تواند اثرات خوبی به دنبال داشته باشد.

وی در همین زمینه به آموزه های اسلامی اشاره و تشریح كرد: در هیچ آئین و مكتبی به اندازه دین اسلام به علم توجه نشده است؛ دانشمندان صدر اسلام همچون ابن سینا هم با گرایش دینی به حوزه علوم ورود پیدا كرده و این در شرایطی است كه فراگیری علم بعنوان یك فریضه بر زن و مرد واجب شده است.

رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با اشاره به اینكه این مورد در آموزه های عرفی ما موجود است، به مصرع "توانا بود هر كه دانا بود" اشاره و تصریح كرد: توسعه علم باعث قدرت و توانمندی ما می گردد.

اوحدی در انتها از امضای تفاهم نامه بین سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران و وزارت آموزش و پرورش اطلاع داد و اظهار داشت: تلاش می نماییم كه این كارها به افتتاح یك مجموعه محدود نشده و بویژه بتوانیم در اوقات فراغت تابستان زمینه آموزش در این موزه و هم مجموعه باغ كتاب را برای دانش آموزان فراهم آوریم.

به گزارش دست و هنر به نقل از ایسنا، شعبه فرهنگان موزه علوم و فناوری ایران كه در جهت عدالت آموزشی و بهره مندی بیش از پیش شهروندان كم برخوردار در منطقه 11 افتتاح شده، دارای 7 بخش زون، مكانیسم، همزیستی با زلزله، هوافضا، زكریای رازی، الكترومغناطیس، فناوری های بومی، ریاضی و تك اثرهایی مانند آیینه های آكوستیك و تابلوهای خطاهای دید است. همینطور در این شعبه مكانی برای نمایش فیلم های علمی سه بعدی بر پایه سمینارها، كارگاه ها و جنگ های علمی و هم امكان بازدید همزمان 60 نفر وجود دارد.

در این مراسم همینطور از كتاب "سرگذشت مهندسی مكانیك" نوشته "آوبری اف. براستال" و ترجمه دكتر امیرحسین به روش، مهندس حجراسدی و مهندس امین اسدی رونمایی گردید.




1397/05/15
14:42:11
4729
5.0 / 5
تگهای خبر: شهرداری , فرهنگ , فناوری , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
دست و هنر
dastohonar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دست و هنر محفوظ است

دست و هنر

هنر و صنایع دستی