در گفتگو با مهر عنوان شد؛
برگزاری بازارچه های نوروزی در شهرهایی جز مركز استان فایده ندارد
دست و هنر: یك تولیدكننده گلیم كردستان، رونق صنایع دستی را در گرو بالارفتن آمار گردشگران دانست و اضافه كرد: صنایع دستی و گردشگری مرتبطند و معمولا مسافران نوروزی از مركز هر استان دیدار می كنند.
جمشید پارسامنش هنرمند فعال در حوزه گلیم بافی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بازارچه ها و نمایشگاه های صنایع دستی، موثر بر معرفی هنرمندان و بالارفتن میزان فروش فرآورده های دستی هستند و فضایی را فراهم می آورند تا هم هنرمندان و تولیدكنندگان رشته ها و محصولات مختلف یكدیگر را بشاسند و هم با سلیقه و پسند مخاطب خود آشنا شوند.
این تولیدكننده گلیم، صنایع دستی و گردشگری را در رابطه با یكدیگر دانست و اضافه كرد: گردشگری باید به كمك صنایع دستی بیاید چراكه این دو بدون هم ناقص اند و هرچه آمار گردشگران بالاتر رود به همان اندازه هم كسب و كار هنرمندان صنایع دستی رونق می گیرد. اما مساله این است كه بیشتر گردشگرانی كه به كردستان می آیند فقط سنندج را می بینند و به شهرهای دیگر استان سفر نمی كنند در نتیجه برگزاری بازارچه های نوروزی در شهرهایی جز مركز استان، فایده چندانی ندارد.
پارسامنش به لزوم وجود تبلیغات گسترده تر برای نمایشگاه ها و بازارچه های صنایع دستی اشاره و بیان می كند: هزینه تبلیغات بالاست و هنرمندان نمی توانند كار خویش را آن گونه كه باید و شاید معرفی كنند از این رو باید مسئولان سازمان میراث فرهنگی و دیگر سازمان ها و نهادهای متولی چون صداوسیما به معرفی صنایع دستی، آن هم در قالبی جذاب و اثرگذار بپردازند.
او با اشاره شرایط بد اقتصادی و تاثیر آن بر صنایع دستی اظهار داشت: ما یش از این با ده ها بافنده در سراسر استان كردستان ارتباط داشتیم و ابتدا محصولات خویش را تولید و بعد به فروش آن فكر می كردیم اما شرایط كنونی تغییر كرده؛ به این مفهوم كه ابتدا سفارش می گیریم و بعد بر مبنای میزان سفارشات خود، گلیم می بافیم. میزان صادرات هم كاهش پیدا كرده و تحریم های اقتصادی و مشكلاتی كه در زمینه نقل و انتقال پول وجود دارد هم بر این میزان، بی تاثیر نیست و سبب شده تا بازار خارجی ما تحت الشعاع قرار بگیرد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب