تدوین سند جامع برای تولید عروسک های دارا و سارا در دست اجراست
به گزارش دست و هنر، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری اظهار داشت: به دنبال تدوین یک سند جامعی در حوزه عروسک دارا و سارا هستیم تا بتوانیم اقدامات لازم را در این حوزه انجام دهیم.
به گزارش دست و هنر به نقل از مهر، دارا و سارا عروسک های ایرانی، بصورت عروسک های نمایشی در آئین پایانی جشنواره هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان رونمایی شدند. این دو عروسک بصورت دستی و در ابعادی چندین برابر بزرگ تر از عروسک های بازی سارا و دارا تولید شده اند و مقرر است در برنامه های سالنی، تلویزیونی، نمایش های صحنه ای و نمایش های خیابانی، تماشاخانه سیار کانون و مناسبت های مختلف از آنها استفاده گردد.
این عروسک های نمایشی که در آئین پایانی نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان و با حضور وزیر آموزش وپرورش دولت چهاردهم رونمایی شدند، با مواد اولیه ابری و روکش سیلیکونی و امکان فک زدن و حرکت دادن لب ها تولید شده اند.
کانون پرورش فکری اعلام نموده تولید این عروسک های نمایشی به همراه یک پیوست فرهنگی برای عروسک هایی که سابقه ای ۲۳ ساله دارند، قسمتی از برنامه های کانون برای بازارپردازی و شخصیت پردازی برای دیگر محصولات در رابطه با کودکان هم چون کتاب، فیلم، انیمیشن، تئاتر، اسباب بازی، نوشت افزار و…، است که به تدریج تولید و در اختیار کودکان و نوجوانان قرار می گیرد.
در همین زمینه، فرهاد فلاح معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اکنون عروسک های دارا و سارا در قالب عروسک های نمایشی تولید شده است و از این نوع عروسک ها تنها یک جفت داریم، یعنی این جفت عروسک ها برای فروش نیست و صرفا جهت نمایش در برنامه های مناسبتی است.
وی اضافه کرد: هدف از این عروسک نمایشی جهت تعامل با کودکان و اجرا در برنامه های صداوسیما و مناسبتی است. البته گاهی هم این عروسک ها را به روستا جهت اجرا خواهیم برد تا بتوانند با کودکان ارتباط بگیرند. بدین سبب اکنون یک عروسک دارا و سارا جهت اجرای نمایش برنامه های مناسبتی وجود دارد و قابل فروش نیست.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اظهار داشت: در برنامه های آینده مان است که عروسک های مکمل به عروسک دارا و سارا اضافه شود. یعنی ما پروژه کلانی را در دست اجرا داریم که بدنبال تحقق آن هستیم. ما بدنبال تدوین یک سند جامعی در عرصه عروسک دارا و سارا هستیم تا بتوانیم اقدامات لازم را دراین خصوص انجام دهیم. باید دراین خصوص چرخه تولیدات محصولات مربوط به عروسک دارا و سارا ایجاد شود یعنی بدنبال تولید انیمیشن، فیلم، کتاب و دیگر محصولات در این زمینه باشیم.
فلاح اظهار داشت: زمانی که چرخه تولید محصولات مربوط به عروسک دارا و سارا ایجاد شود، کودک به هنگام مشاهده اجرای عروسک نمایشی دارا و سارا می تواند ارتباط بهتری با شخصیت دارا و سارا برقرار کند. یعنی اسباب بازی شخصیت ها، فیلم و سریال شخصیت ها، بشقاب، لوازم التحریر و دیگر محصولات مربوط به شخصیت های دارا و سارا باید همزمان با اجرای نمایش عروسک ها تولید شود. اکنون درحال پیگیری این مساله هستیم. اکنون تمرکزمان روی اجرای نمایشی عروسک دارا و سارا است تا بتوانیم در ادامه این پروژه را بصورت کلان پیش ببریم.
وی با اشاره به تولید عروسک دارا و سارا برای فروش در ایران اظهار داشت: ساخت عروسک های دارا و سارا در ایران با محدودیت هایی هم راه است. مو و مواد ساخت عروسک به لحاظ استفاده از مواد شیمیایی در کشور دارای محدودیت های قانونی هستیم. اما همه این موانع درحال پیگیری است تا انشالله تولید عروسک دارا و سارا را شروع نماییم. اما اکنون تمرکزمان روی مبحث اجرای نمایشی عروسک دارا و سارا است.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اظهار داشت: برای اجرای برنامه تولید عروسک دارا و سارا جهت فروش اساسا از خانم فرزانه بابایی طراح سازنده عروسک دعوت خواهیم کرد. همینطور در این جهت از تیم قبلی که سابقه دارند، استفاده خواهیم کرد. تلاش داریم از لباس های بومی و محلی در عروسک های دارا و سارا هم بهره مند شویم.
فلاح در آخر اظهار داشت: یکی از حلقه های مفقوده ساختار تولید محتواست. باید دراین خصوص تلاش نماییم تا شاهد تولیدات مؤثر برای کودکان و نوجوانان باشیم.
منبع: دست و هنر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب