توسط بنیاد ملی بازی های رایانه ای؛

شیوه نامه دهمین جشنواره بازی های کامپیوتری فجر منتشر گردید

شیوه نامه دهمین جشنواره بازی های کامپیوتری فجر منتشر گردید به گزارش دست و هنر، شیوه نامه شرکت در دهمین جشنواره بازی ‎های کامپیوتر ‎ای فجر (Fajr Game Festival ۲۰۲۴) توسط بنیاد ملی بازی های کامپیوتری منتشر گردید.



به گزارش دست و هنر به نقل از مهر، بنیاد ملی بازی های کامپیوتری در جهت انجام مأموریت‎ های خود در زمینه توسعه صنعت و ارتقای زیست بوم بازی های کامپیوتری مبادرت به برگزاری دهمین جشنواره بازی های کامپیوتری فجر کرده تا زمینه لازم برای معرفی بهترین دستاوردهای این هنر، صنعت و رسانه فراهم گردد.
به همین منظور با ایجاد دبیرخانه این رویداد و برنامه ریزی برای اجرای این جشنواره در بهمن ماه ۱۴۰۳ بر مبنای ساختار و مقررات ذیل مبادرت به پذیرش آثار و موفقیت می کند. همینطور علاقه‎ مندان برای حضور و ثبت ‎نام در این جشنواره می توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت جشنواره به نشانی http: //www.Fajrgamefestival.ir مراجعه نمایند.
اهداف جشنواره شامل ایجاد بستری برای نمایش همه ظرفیتهای متنوع زیست بوم بازی های کامپیوتری با رویکرد ارتقاء فناوری، بهبود کاربرد و بازارپردازی، معرفی پیشرفت ‏های ساختاری و محتوایی بازی های کامپیوتری ایران در یک ساله اخیر، ایجاد رابطه مطلوب میان مراکز تولید دانش بازی های کامپیوتری و بازی سازان، ایجاد شبکه ارتباطی، اقتصادی و دانشی بین بازی سازان و سایر تأمین کنندگان زیست بوم، زمینه سازی حضور سرمایه گذاران، فناوران و بخش های مختلف مدیریتی جهت استفاده از زمینه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و کاربردی بازی های کامپیوتری در قسمت های عمومی و جدی، نمایش توانمندی های صنعت در قسمت های پژوهشی و علمی بازی سازی و معرفی برترین بازی های جدی، ارتقای محتوایی و ساختاری تولیدات بازی با تشکیل زمینه های رقابتی و محتوایی و بازارپردازی برای بازی های ایرانی باکیفیت و استفاده از زمینه های رسانه ای و سرمایه گذاری موجود در جشنواره برای عرضه استعدادهای ویژه بخش علمی و کاربردی بازی سازی است.
دهمین جشنواره بازی های کامپیوتری فجر در سه بخش اصلی رقابتی جایزه غزال زرین، جایزه بازی جدی (SEGAP) و رویداد سرمایه گذاری صنعت بازی (سکوی پرش غزال) برگزار می گردد. همینطور رویداد تخصصی توسعه کسب و کار شامل کنفرانس های علمی آموزشی، جلسات کسب و کار (B۲B) و نمایشگاه بازی سازان است.

الف) جایزه غزال زرین

بخش غزال زرین دهمین جشنواره بازی‎های کامپیوتری فجر، رقابتی بین بازی سازان در سه زمینه دستاوردها، سبک و بخش ویژه است. همینطور سال جاری برای نخستین بار، بخش سرمایه گذاری به این رویداد اضافه شده است و بازی های ارسالی با تشخیص هیأت داوران می توانند در قسمت های مختلف جشنواره شرکت داده شوند.
هیأت داوران مختار خواهد بود در هر عنوان بندی و بر مبنای تعداد و کیفیت بازی های فرستاده شده و در چارچوب رتبه بندی، جوایز دستاوردهای برتر را اعلام نماید. همینطور بر مبنای کیفیت بازی های ارسالی و به تشخیص تیم داوری امکان دارد در هر یک از بخش ها، هیچیک از بازی ها شایسته دریافت جایزه جشنواره یا رویداد سرمایه گذاری شناخته نشوند.

بخش دستاوردها

در بخش دستاوردها، بعد از انتخاب بازی های برتر برای راه یابی به داوری اصلی جشنواره، هیأت داوران بعد از بررسی و اعلام نظر جوایز را به بازی های برتر در چارچوب «تندیس دستاورد» اهدا می کنند.

بازی سال

از میان بازی های انتخاب شده در قسمت دستاوردها، با عنایت به مجموع امتیازات داوران مختلف در قسمت های هنری، فنی، طراحی بازی و فرهنگی، بازی برتر که در مجموع حائز بیشترین امتیاز شده باشد بعنوان بهترین بازی سال انتخاب خواهد شد و تندیس بازی سال را از آن خود خواهد نمود.

بهترین موفقیت فنی

بخش موفقیت فنی جشنواره شامل پیاده سازی بدون ایراد، گیم پلی روان بدون افت فریم، استفاده بهینه از فناوری های مرتبط برای تولید بازی، استفاده از فناوری ‎های نو شامل حقیقت مجازی، بلاکچین، چند نفره همزمان و برخط است.

بهترین موفقیت طراحی بازی

استفاده از مکانیک های روان، جذاب، خلاق، در رابطه با سبک و مخاطب، نوآورانه و هوشمندانه در روند و تجربه بازی در قسمت بهترین موفقیت طراحی بازی است.

بهترین موفقیت هنری از منظر فنی و زیبایی شناسی

بخش بهترین موفقیت هنری از منظر فنی و زیبایی شناسی شامل اجرای صحیح، بی نقص، جذاب و با کیفیت و پیاده سازی متناسب با فضای بازی به همراه داشتن دید هنرمندانه و خلاق در طراحی مفهومی اجزای مختلف دیداری بازی و توجه به هویت ایرانی اسلامی است.
بهترین موفقیت صداگذاری و موسیقی
استفاده از موسیقی تولیدی متناسب با فضای بازی و همینطور صداگذاری و استفاده صحیح از جلوه های صوتی همخوان با تصویر و ارزش نهادن به سازها و نغمه های بومی در قسمت بهترین موفقیت صداگذاری و موسیقی است.
بهترین موفقیت داستان و روایت در بازی
بخش بهترین موفقیت داستان و روایت در بازی شامل خلق داستان نوآورانه، اثرگذار و به یادماندنی به همراه استفاده از روشهای فنی مناسب و جذاب برای روایت داستان در طول بازی و موثر در ارتقاء فرهنگ جامعه است.
بهترین موفقیت فرهنگی
استفاده از ظرفیت بازی های کامپیوتری برای آشنایی مخاطب با فرهنگ و هنر و همینطور ارتقا فرهنگی مخاطب در طول بازی از راه رفتارهای شخصیت اصلی و سایر شخصیت های بازی در قسمت بهترین موفقیت فرهنگی است.
بخش سبک (ژانرها)
در این بخش و بر مبنای رای هیأت داوران، بهترین بازی ها در هر ژانر اعلام خواهدشد و بازی های برتر دیپلم افتخار بهترین بازی ژانر را از آن خود می کنند. برای دسته بندی صحیح بازی های ارسالی، تلاش شده است از تعاریف مرجع و شناخته شده برای ژانرها استفاده گردد.
ژانرها در این بخش شامل اکشن، ماجرایی، نقش آفرینی، استراتژی و شبیه سازی، ماجرایی اکشن، سکوبازی، ورزشی، تفننی، مسابقه ای، پازل، دفاع از قلعه، تیراندازی، کلمه ای و اطلاعات عمومی است.
همچنین رقابت در هر یک از سبک و دستاوردها منوط به راه یابی حداقل سه بازی توسط هیأت انتخاب در آن بخش است.
بخش ویژه
شش جایزه برای بهترین بازی خانواده، هویت و وفاق ملی، بهترین بازی مقاومت، بهترین بازی روایت پیشرفت، بهترین بازی از نگاه مردم، بهترین بروزرسانی و بهترین بازی مورد انتظار درنظر گرفته شده است که معیار انتخاب آن به شکل ذیل است؛
الف) بهترین بازی خانواده، هویت و وفاق ملی؛
با توجه به اهمیت مبحث تشکیل، تثبیت و استقامت خانواده و چالش راهبردی جمعیت، در این بخش، بهترین بازی عرضه شده که توانسته با استفاده از ابزار شناختی بازی و در چارچوب گیم پلی جذاب، به نقش محوری خانواده در جامعه پرداخته و سبک زندگی ایرانی و اسلامی در مدیریت خانواده را ترویج کند، مورد تقدیر قرار خواهد گرفت.
ب) بهترین بازی دفاع مقدس و مقاومت اسلامی؛
با توجه به اهمیت مولفه مقاومت اسلامی در فرهنگ و تاریخ ایرانی اسلامی، در این بخش از بهترین بازی که با مبحث دفاع مقدس، دفاع از حرم، استکبارستیزی، مبارزه با صهیونیسم جهانی و دفاع از ایران در تاریخ تولید و عرضه شده باشد، تقدیر خواهد شد.
ج) بهترین شخصیت پردازی؛
با توجه به اهمیت شخصیت پردازی در ماندگاری اثر هنری و تاثیرگذاری آن در جامعه به ویژه سنین کودک و نوجوان و ضرورت توجه به معرفی شخصیت های ملی و دینی و هم پرورش شخصیت (کاراکتر) در زنجیره محصولات فرهنگی از بهترین بازی که توانسته باشد به این مهم بپردازد، تقدیر می شود.
د) بهترین بازی از نگاه مردم؛
با مشخص شدن بازی های پذیرفته شده در جشنواره و به منظور تکریم نظر مخاطبین، نظرسنجی برای انتخاب بهترین بازی از نظر مخاطبین صورت می‎ پذیرد و از بهترین بازی از نظر مخاطب تقدیر می شود.
ه) بهترین به روزرسانی؛
با توجه به اهمیت بروزرسانی برای چرخه طولانی حیات بازی های موفق و جلب رضایت همراهان هر بازی، در این بخش ضمن بررسی بازی های با سابقه تر که به واسطه بروزرسانی خلاق توانسته اند سالها در کنار مخاطبین خود باشند، از بهترین بروزرسانی در جشنواره تقدیرمی شود.
و) بازی مورد انتظار؛
به منظور معرفی بازی های در دست تولید و نمایش افق پیش روی صنعت بازی سازی کشور، بازی هایی که تا پایان مهلت ارسال آثار شرایط حضور در جشنواره را ندارند و امکان شرکت در قسمت اصلی را نمی یابند، می توانند با ارسال تریلر و تصاویر بازی در این بخش شرکت نمایند.
همچنین سه جایزه بهترین بازی از نگاه مردم، بهترین بروزرسانی و بازی مورد انتظار پس از تایید هیئت داوران برای مخاطبان بازی به رای گذاشته می شود.
زمان بندی جشنواره
زمان ارسال آثار از ۲۸ مهر تا ۳۰ آبان و زمان داوری در سه بخش از ۱۰ آذر است. همینطور آئین پایانی این جشنواره بهمن ماه برگزار می گردد.
شرایط و چگونگی ارسال آثار
بازی باید در یکی از فروشگاه های دیجیتال معتبر داخلی یا خارجی انتشار یافته باشد و بازی سازان لینک دسترسی به بازی را به بنیاد ارسال نمایند. شایان ذکر است که هیچ فایل بازی بارگذاری شده در سایت مورد تایید نمی گردد. برای بازی های Freemium بهتر است تا سازندگان اکانتی ویژه داوری بازی تهیه کنند یا در فرم ثبت نام کدی برای دسترسی به تمام بخش های بازی ارسال نمایند.
برای بازی های Premium سازندگان باید کد مجانی دریافت بازی را برای داوران ارسال نمایند. همینطور برای بازی های مورد انتظار یک تریلر (مشخصات تریلر در بند ۶) یک دقیقه ای به همراه مدیاکیت بازی را در وبسایت جشنواره بارگذاری کنند.
مدارک مورد نیاز جهت ثبت اثر در دبیرخانه به منظور تشکیل پرونده و ثبت آثار فرستاده شده، تیم بازی سازی موظف به ارسال مدارک برای بخش داوری و بخش رسانه ها به شکل زیر است؛
بخش داوری
تکمیل فرم ثبت نام بر روی سایت جشنواره به آدرس http: //www.Fajrgamefestival.ir است و ارسال لینک دسترسی به بازی در فروشگاه های دیجیتال معتبر داخلی یا بین المللی
در مورد بازی های تحت مرورگر متقاضی باید دامنه (URL) بازی را به همراه حساب کاربری (Account) که در آن تمامی منابع و نیروها قابل خرید باشد (سکه بی نهایت) قرارداده شود و این حساب کاربری را تا پایان زمان داوری برای بی نهایت ورود مجاز کند.
شرکت کنندگان می توانند مدارک و مستندات دیگر (شامل متن، تصویر یا فیلم) از دستاوردهای خاص بازی خویش را هم برای داوری بهتر در اختیار دبیرخانه جشنواره قرار دهند.
بخش مدارک مورد نیاز رسانه ها
تریلر بازی: یک تیزر یا تریلر تبلیغاتی از بازی که حداقل ۳۰ ثانیه باشد. فایل های ویدئویی ارسالی بایستی بدون واترمارک (Watermark) با فرمت mp۴ و با استفاده از codecهای H۲۶۴ برای تصویر و AAC برای صدا باشد. اندازه ویدئو بایستی حداقل ۷۲۰p باشد.
پوستر و ویژند بازی: بازی ارسالی می بایست دارای حداقل دو پوستر به شکل افقی و عمودی در ابعاد ۱۰۸۰*۱۹۲۰ و با پسوند jpeg یا TIF باشد و ویژند بازی با پسوند PNG و حداقل سایز ۵۰۰*۵۰۰ باشد.
ضوابط و مقررات عمومی
بازی های شرکتکننده بعد از ارسال، توسط هیأت انتخاب بر حسب سه بخش موجود در جشنواره طبقه بندی و سپس داوری می شوند.
هر اثر فقط یک مرتبه امکان شرکت در جشنواره را دارد. آثاری که در دوره های قبلی این جشنواره شرکت کرده اند، با عنایت به بروزرسانی که تغییرات چشم گیر در آن مشهود باشد (با تایید هئیت داوران) می توانند در قسمت بهترین بروزرسانی شرکت نمایند. همه محصولات تولیدشده ایرانی که تا ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۳ تولید آنها به اتمام رسیده و در یکی از فروشگاه های دیجیتال معتبر داخلی یا بین المللی انتشار یافته اند، می توانند در جشنواره شرکت کنند و بررسی وضعیت بازی ها بر اساس آخرین نسخه انتشار یافته خواهد بود.
تبصره۱: بازی‏ های که در مرحله Soft Launch و Early Access باشند هم می‏ توانند در جشنواره شرکت نمایند.
تبصره۲: بازی باید حتما توسط شرکت ها یا تیم های ایرانی ساخته شده باشند، عرضه هر گونه MOD، نسخه بومی سازی و یا سایر موارد، غیر قابل قبول است.
همچنین بر مبنای قوانین جمهوری اسلامی ایران، کلیه بازی ها باید دارای رده بندی از نظام اسرا ( مجوز انتشار) باشند. بازی هایی که تا زمان تکمیل فرم ثبت نام موفق به تشکیل پرونده الکترونیکی برای دریافت مجوز انتشار نشده اند می توانند با رفتن به سایت https: //portal.ircg.ir/ مبادرت به تشکیل پرونده صدور مجوز نمایند. بنیاد هم قبل از شروع فرآیندهای مسابقات، بازی ها را به شکل فوق العاده بررسی می کنند.
در خصوص تعداد محصولات ارسالی توسط متقاضی در قسمت مسابقه محدودیتی وجود ندارد. محصول مورد نظر باید دارای نصب سریع و آسان باشد و در صورتیکه نصب و اجرای آن نیازمند طی مراحل خاصی است، باید این پیش¬نیازها همراه محصول و راهنمای نصب ارسال گردند. بدیهی است امکان حضور سازنده جهت نصب و یا اجرای بازی بر روی یک کامپیوتر خاص منتفی بوده و در صورتیکه تیم داوری به هر علت قادر به نصب و اجرای بازی نباشند، بازی مورد نظر از بخش مسابقه حذف خواهد شد. بدیهی است که هیئت داوران در رد هر اثر با عنایت به کیفیت و اصالت آن آزاد است.
عدم رعایت اصل صداقت در عرضه اطلاعات، باعث حذف کامل بازی از جشنواره می شود. ثبت نام اثر در جشنواره، صرفا توسط تولیدکننده بازی و یا مدیر پروژه (به عنوان نماینده حقوقی) صورت می گیرد.
برای ثبت نام، صاحب اثر باید فرم های ثبت نام روی سایت را تکمیل کرده و اثر خود را تا زمان اعلام شده به همراه مدارک مورد احتیاج به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند. اثر صرفاً می تواند در یک سبک بررسی شود.
انتخاب سبک بازی برای بازی های ارسال شده در درجه اول بر اساس خواست شرکت سازنده انجام می گیرد. هیأت انتخاب آثار هم بر اساس نظر کارشناسی خود ژانر بازی را بر مبنای عناصر تشکیل دهنده ژانرهای معرفی شده و وزن آنها در روند بازی دسته بندی خواهد نمود. در صورتیکه سبک تعیین شده در هیئت انتخاب با ژانر انتخابی توسط تیم بازی سازی متفاوت باشد، در نهایت ملاک تصمیم گیری، نظر نهایی هیئت انتخاب خواهد بود.
تیم سازنده موظف است یک فرد حقیقی را بعنوان رابط با بنیاد در فرم ثبت نام اعلام نماید. بدیهی است که کلیه ارتباطات بنیاد با تیم سازنده در مورد جشنواره از راه آن فرد صورت خواهد گرفت. ضروری است که فرد معرفی شده از زمان ارسال بازی تا پایان فرایند داوری همواره در دسترس و پاسخگو باشد.
جوایز جشنواره
جایزه بهترین بازی سال۱، ۵۰۰، ۰۰۰، ۰۰۰ ریال، جایزه بخش دستاوردها برای هر موفقیت ۳۰۰ میلیون ریال، جایزه بخش سبک ‏ها هر سبک بازی ۲۰۰ میلیون ریال، جایزه بهترین بازی مردمی ۲۰۰ میلیون ریال و جایزه بخش ویژه ۱۰۰ میلیون ریال است.
ب) جایزه بازی جدی
بازی های جدی بخشی کلیدی از بازی های ویدئویی هستند که در حوزه های مختلف همچون آموزش، تبلیغات، درمان و سایر اهداف جدی کاربرد دارند. توسعه این بازی ها علاوه بر دانش فنی بازی سازی مستلزم وجود دانش علمی و تخصصی در حوزه مورد نظر است. رویداد بین المللی جایزه بازی های جدی ۱۴۰۳، بر خلاف سنوات گذشته با هدف تجاری سازی و جلب حمایت های مادی گسترده تر بعنوان یک محور ویژه در جشنواره فجر مورد توجه قرار گرفته و درصدد است با کاربردی سازی این بازی ها در جهت توسعه زیرساخت های علمی و صنعتی در کشور گام بردارد. بر این اساس دبیرخانه بازی‎های جدی از تمام بازی سازان و تولیدکنندگان دعوت به عمل می آورد تا به این جمع بزرگ بپیوندند و در اشتراک گذاری تجربیات پرارزش خود با سایر فعالان این عرصه مشارکت کنند.
اهداف این دوره از رویداد شامل کمک به توسعه فرصت های کسب و کار و اشتغال زایی با اتکا به ظرفیت رسانه ای و بازتاب بین المللی در جشنواره فجر، جذب، شناسایی و پشتیبانی از گروههای نوپا در حوزه تولید بازی های جدی، تلاش در جهت اطلاع رسانی در مورد این حوزه و جلب نظر سیاست گذاران به ظرفیتهای موجود در بازی های جدی برای حل مسائل کشور و ایجاد فرصت های شبکه سازی و اتصال فعالان صنعت است.
برقراری ارتباط با ذی نفعان و سرمایه گذاران حوزه بازی های هدفمند، دریافت جوایز نقدی و غیرنقدی قابل توجه برای بازی های منتخب و معرفی تیم ها و شتاب دهی به منظور تسریع توسعه تجاری بازی های جدی از مزایای شرکت در رویداد به حساب می آید.
تولیدکنندگان بازی های جدی در هر یک از موضوعات و شاخه های معرفی شده به شکل عمومی و همینطور برپایه نیازمندی های اعلامی از جانب سازمان ها می توانند آثار خویش را برای دبیرخانه ارسال کنند. بعد از دریافت آثار ارسالی بازی های جدی در سه مرحله مورد داوری تولید، داوری تجاری و داوری علمی قرار می گیرند و بعد از دریافت امتیازات لازم و اعتبارسنجی، تیم های منتخب در مرحله فینال به عرضه دستاوردهای خود خواهند پرداخت و در نهایت بازی جدی سال معرفی می شود.
دبیرخانه رویداد در موضوعات در قسمت های زیر به آثار منتخب جایزه نقدی اهدا می کند. بهترین بازی جدی (هدفمند) تا سقف ۶۰۰ میلیون ریال، بهترین اثر در رشته های «آموزشی، مهارتی، شناختی»، سلامت، گردشگری تا سقف ۳۰۰ میلیون ریال، بازی های جدی دانشجویی منتخب تا سقف ۲۰۰ میلیون ریال، بازی جدی برگزیده بخش بین الملل جشنواره تا سقف ۱۰۰۰ یورو به بازی سازان خارجی تعلق خواهد گرفت.
همچنین بازی هایی که در دوره های قبلی رویداد شرکت کرده اند در صورت بروزرسانی بازی خود می توانند باردیگر در قسمت بهترین بروزرسانی شرکت و شانس خویش را برای برنده شدن جایزه ۱۰۰ میلیون ریالی امتحان کنند.
در سالجاری، بخش جشنواره از حمایت دستگاههای گوناگونی بهره می برد و بر مبنای نیازمندی های سازمانی و با مشارکت نهادهای مختلف، مطابق با اولویت های مطرح شده توسط هر نهاد به اعطای جوایز به بازی های منتخب در پنل ویژه می پردازد.
متقاضیان می توانند برای ثبت نام به سایت دبیرخانه جشنواره بازی های کامپیوتری فجر (بخش بازی جدی) مراجعه نموده و آثار خویش را ثبت کنند. پست الکترونیکی دبیرخانه رویداد جایزه بازی جدی به نشانی info@direc.ir است.

1403/08/11
13:51:46
39
0.0 / 5
تگهای خبر: آثار , آموزش , بازی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
دست و هنر
dastohonar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دست و هنر محفوظ است

دست و هنر

هنر و صنایع دستی