كارگردان یك تئاتر مطرح كرد:
نمی خواستیم نام نمایش، داستان مان را لو بدهد
دست و هنر: سمیرا یزدان پژو که اینروزها نمایش «گرگ بلا جلو بیا جلو بیا» را روی صحنه می برد، با ارائه توضیحاتی درباره ی سبک و سیاق کار خود، از بازخوردهای این اجرا ابراز خوشنودی کرد.
یزدان پژو که نمایش خودرا برمبنای کتاب مشهور افسانه شعبان نژاد با عنوان «گرگم و گله می برم» در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روی صحنه می برد، در گفتگو با ایسنا درباره ی استفاده از کتاب شعر «گرگ بلا جلو بیا جلو بیا» که متعلق به از یکی از شاعران پرآوازه کودک است، توضیح داد: با مجموعه اشعار خانم شعبان نژاد از چند سال پیش آشنا شده بودم و چند باری در کلاس های نمایش خلاق با بچه ها بر این متن کار کردم و واکنش آنان را به این داستان دیدم و متوجه شدم چقدر از موقعیت هایی که پیش می آید، لذت می برند. از طرف دیگر، ریتمیک بودن متن، سبب می شد که بچه ها به خوبی با ترانه ها ارتباط برقرار کنند و این چنین شد که این کار را برای اجرا آماده کردم. خوشبختانه بعد از صحبت با خانم شعبان نژاد، ایشان اجازه استفاده از متن را دادند.
این کارگردان، یکی از چالش های خودرا در اجرای این نمایش، انتخاب نام آن دانست و افزود: اسم کتاب «گرگم و گله می برم» است و در شروع ما هم همین نام را برای نمایش انتخاب کردیم ولی پس از صحبت های بسیار به این نتیجه رسیدیم که نامی غیرتکراری انتخاب نماییم تا خانواده ها و کودکان نتوانند از روی اسم، داستان نمایش را پیش بینی کنند و بیشتر جذب کار بشوند.
او درباره ی شیوه کارگردانی این نمایش نیز اظهار داشت: خردسالان و کودکان ذهنی پاک و خلاق و جستجو گر دارند که نمی توان به آسانی از پرسش ها و ابهام های ذهن شان فرار کرد. بدین سبب در کارگردانی تمام تلاشم را انجام دادم که داستان نمایش برای کودک جذاب و خوش آب و رنگ بشود و تا حد امکان، خردسالان، پاسخ پرسش هایشان را از دل نمایش به دست آورند تا این که در حین اجرا از والدین شان بپرسند.
یزدان پژو افزود: تمام اتفاقات نمایش، جلوی چشم تماشاگر می افتد؛ از تعویض صحنه تا چیدمان صحنه ها و نور هم به اندازه ای هست که خردسالان تاریکی را احساس نکنند و گرفتار استرس و ترس از تاریکی نشوند.
او که در اجرای نمایشش از عروسک بهره می برد، در این زمینه اظهار داشت: از همان ابتدای آماده سازی کار، شیوه نمایش عروسکی را برای اجرا انتخاب نموده بودم چون دنیای عروسکی پر از فانتزی و جذابیت هایی است که در دیگر شیوه ها وجود ندارد و چون مخاطب خردسال هم از قوه تخیل قوی برخوردار است، می تواند خودرا با شخصیت های عروسکی همراه، و داستان را بهتر درک کند.
یزدان پژو با ارائه توضیحاتی درباره ی شیوه اجرائی این نمایش افزود: در هر صحنه از نمایش تماشاگر با شخصیتی جدید رو برو می شود که از دیدن شان بسیار ذوق زده می شود و بدین ترتیب، تمرکز خودرا از داستان اصلی از دست نمی دهد. شیوه اجرائی ما در نمایش بصورت ترکیبی از عروسک های تاب تیبل و اِلِمان های فانتزی است که در طول تمرین ها، اندکی تغییر پیدا کردند. ضمن این که برای ایجاد پرسپکتیو در نمایش از شخصیت های مامان بزی و گرگ، عروسک های کوچک تری هم ساختیم که برای خردسالان باور پذیرتر بشود.
این کارگردان درباره ی گروه سنی تماشاگران این نمایش و واکنش آنان نسبت به این اثر نمایشی توضیح داد: مخاطبان نمایش ما خردسالان و کودکان هستند که خوشبختانه، بعد از پایان نمایش، از نتیجه کار، کاملا راضی و خندان می شوند. بیشتر آنان می گویند ما از شجاعت مامان بزی خیلی خوش مان آمد و رضایت دارند از این که باد، گرگ بلا را با خود می برد. حتی والدین هم در آخر نمایش از داستان و شخصیت پردازی ها و شیوه ساخت عروسک ها کاملا رضایت دارند که فرزندان شان با آنکه شخصیت گرگ را می بینند ولی اصلا از آن نمی ترسند. آنان همین طور خوشنودند که زنگوله پا با کمک دوستانش، به هدف خود می رسد.
به گزارش دست و هنر به نقل از ایسنا، گروه اجرائی این نمایش به شرح زیر هستند:
نویسنده: افسانه شعبان نژاد، کارگردان: سمیرا یزدان پژو، بازیگران: (بازی دهندگان) ریحانه باغبادی، عاطفه بحرالعلوم طباطبایی، سمیرا یزدان پژو.
ترانه سرا و تنظیم آهنگ: ریحانه باغبادی دستیار کارگردان: محمد سعادت زاده طراح عروسک و ساخت عروسک: بهار محمدی، سمیرا یزدان پژو، طراح دکور و ساخت دکور: علیرضا حسین پور، سمیرا یزدان پژو طراح لباس و دوخت لباس: سارا یزدان پژو، طراحی پوستر و بروشور: خاطره خسروی، علی محمدی نور: محمدرضا شاملو فرد عکاس: فرشته شفیعی روابط عمومی: ریحانه مطهری، روژین ستاری، روشنک کریمی، تئاتر کودک ببین.
در خلاصه داستان این نمایش آمده: «بچه های مامان بزی مشغول بازی هستند که ناگهان گرگ بلا یواشکی اونها رو با خودش می بره، مامان بزی که می فهمه، ردپای گرگ رو دنبال می کنه تا بچه هاشو پیدا کنه اما...»
این اثر نمایشی تا ۱۵ اسفند هر روز ساعت ۱۶ و به مدت ۴۰ دقیقه در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روی صحنه می رود.
منبع: dastohonar.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب