دولتی مطرح كرد؛

بازار نیازمند طرح های لباس جسورانه و خلاقانه تر ایرانی است

بازار نیازمند طرح های لباس جسورانه و خلاقانه تر ایرانی است به گزارش دست و هنر، بنیانگذار مرکز نوآوری و توسعه کسب وکار اظهار داشت: بازار مد و لباس کشور نیازمند طرح های ایرانی جسورانه تر و خلاقانه تر است تا شاهد طرح هایی ایرانی در سطح جامعه باشیم.



به گزارش دست و هنر به نقل از مهر، زینب دولتی بنیانگذار مرکز نوآوری و توسعه کسب وکار تخصصی حوزه فشن و تولیدات لباس در برنامه «سعد آباد» رادیو تهران، با اشاره به پیشینه طراحی مد و لباس در کشور اظهار داشت: باتوجه به قدمت تاریخی کشورمان، ما دارای سبک پوشش خاصی از قبل اسلام در ایران بودیم اما این مساله که ما مد خاصی را در کشور داشته باشیم و بصورت جهانی قرار بگیرد، خیر این اتفاق نیفتاده است اما از دوران قاجار جرقه های ابتدایی در ایران شکل گرفت و موضوع طراحی مد و لباس در کشور بصورت جهانی بعد از دوره پهلوی رضا شاه بیشتر شد.
وی اضافه کرد: در دوره هایی و در طراحی مد و لباس پیشگام بوده ایم و از زمان ناصرالدین شاه این امر شکل گرفت و طراحی مد با سفرهای بسیاری که توسط درباریان و شاه به کشورهای مختلف انجام می شد، با هدف انتقال فرهنگ رونق پیدا کرد. در زمان ساسانیان یک سری کت هایی کوتاه تا خط کمر و با آستین های بلند توسط دربار و افراد شاخص در کشور مورد استفاده قرار می گرفت و در دوره اشکانیان توسط عموم استقبال شد. کشورهایی همچون یونان و دیگر نقاط دنیا، این نوع پوشش ما برای شأن عجیب و حتی مایه ننگ برای شأن بود و چندان نمی توانستند خودشان را با فرهنگ ما تطبیق دهند. اما ما در حوزه پوشش کت و شلوار در خیلی از نقاط مختلف جهان پیشتاز بودیم.
این کارشناس حوزه مد و لباس اظهار داشت: موضوع نساجی در ایران پیشینه قدیمی دارد و پارچه های ابریشم قسمتی از نساجی ایران است. تکنیک هایی که طراحان ما در بافت پارچه و نقوش استفاده می نمایند، زبانزد جهان است. البته مدتی است که در این حوزه گرفتار افت شده ایم اما امیدوار هستم که به رشد گذشته بازگردیم. تلاش مان این است که مجدداً این اتفاق بیفتد و باردیگر در جهان برند شویم و هنر ایرانی مثل گذشته بدرخشد.
وی با اشاره به این مساله که زینت جهانشاه نخستین طراح مد در ایران زمان قاجار بود، اظهار داشت: در صنعت مد و فشن یکی از تکنیک هایی که خیلی خاص و زیبا بوده ترکیب رنگ ها و نقوشی است که طراحان ایرانی از آن استفاده می نمایند. این صنعت در کشور می تواند برای ارزآوری، صادرات امری مهم باشد اما متأسفانه در صنایع خلاق و صنایع فرهنگی چندان جدی گرفته نمی شوند و طراحان بسیاری در سطح جهان فعالیت می نمایند که اصالتاً ایرانی هستند اما هیچ وقت از ایرانی بودن خود صحبتی نمی کنند درحالی که همان هنر و سلیقه را به نمایش می گذارند. نمایش این هنر هیچ فایده ای برای کشورمان ندارد، چونکه نام و نشانی از ایران قید نمی گردد.
دولتی اظهار داشت: اقدامات خوبی در عرصه طراحی انجام شده است که می توان به ایجاد سامانه طراحان و مدارس خلاقیت افزایی طراحی اشاره نمود. ایجاد این مدارس که با حمایت کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور است، می تواند سبب خارج شدن رشته طراحی لباس از حالت دانشگاهی بودن شود و هنرجویان را به سمت مهارت محوری سوق دهند.
وی اضافه کرد: حضور در حوزه های بین المللی یکی از اقدامات مناسبی بود که توسط کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در حال انجام می باشد. اخیراً نمایش لباس را در مسکو شاهد بودیم و برنامه بعدی در هند است. همه این اقدامات انجام شده اقدامات خوبی بوده اما کافی نیست. به نظر می آید در این زمینه نیازمند حمایت دسته جمعی هستیم و تنها کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور نمی تواند همه این دفعه را به یدک بکشد. بنظر می رسد وزارت صمت، اتحادیه ها و خیلی از نهادها و ارگان ها باید دست به دست هم دهند تا اقدامات جدی تری شکل بگیرد.
این کارشناس حوزه مد و لباس اظهار داشت: ما در عرصه مد و لباس ایرانی در گذشته پیشتاز بودیم و امیدواریم که باردیگر به این جایگاه نائل شویم. حوزه طراحی لباس نیازمند به روز رسانی و مهارت محوری است تا از این حالت دانشگاهی بیرون رود. این اتفاقات باید رخ دهد تا بازار به سمت طراحان ایرانی کشش یابد. طراحان باید برای حضور در بازار طرح های جسورانه تر و خلاقانه تری عرضه کنند تا شاهد بروز طرح های ایرانی در سطح جامعه باشیم.

1402/07/15
10:51:06
319
0.0 / 5
تگهای خبر: تولید , دانشگاه , سفر , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
دست و هنر
dastohonar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دست و هنر محفوظ است

دست و هنر

هنر و صنایع دستی