رییس قرارگاه اربعین در ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات:

برگزاری 3000 موکب ایرانی در اربعین

برگزاری 3000 موکب ایرانی در اربعین به گزارش دست و هنر، رئیس قرارگاه اربعین در ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات از صدور پروانه برای حدود سه هزار موکب اربعین اطلاع داد و اظهار داشت: حدود دو سوم موکب های اربعین در خاک عراق برگزار می شود و موکب های مرزی هم برگزار شده اند.


مجید نامجو ـ جانشین ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات ـ به ایسنا اظهار داشت: ستاد مرکزی اربعین، مسؤولیت صدور پروانه و تسهیل گیری موکب های اربعین را به ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات واگذار کرده و این ستاد تنها دستگاهی است که مجاز به صدور پروانه موکب هاست.
به قول او، برای موکب های اربعین ۴۸۰۸ تقاضا ثبت شده و برای ۲۹۳۷ موکب پروانه صادر گردیده است و باقی موکب ها هم در حال تکمیل اطلاعات هستند که با عنایت به محدودیت زمان و بسته شدن سامانه مربوطه، بعید است موکب دیگری به این ظرفیت اضافه شود.
رئیس قرارگاه اربعین در ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات افزود: این موکب ها، مرزهای مهران (ایلام)، شلمچه و چزابه (خوزستان)، خسروی (کرمانشاه)، باشماق (کردستان)، تمرچین (آذربایجان غربی) و ریمدان (سیستان و بلوچستان) را پوشش می دهند. علاوه بر این در مسیرهای پیاده روی زائرین اربعین منتهی به مرزهای خروجی ایران و عراق هم موکب هایی برگزار شده و می شود.
به قول نامجو، دو سوم موکب هایی که پروانه گرفته اند معمولاً در خاک عراق و یک سوم موکب ها در ایران به زائرین خدمات می دهند.
جانشین ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات اضافه کرد: تا کنون ۲۵۲۵ کامیون، اجناس و بار موکب ها وارد خاک عراق شده است. انتقال محموله های در ارتباط با موکب ها از تمام مرزهای زمینی ایران به عراق تا پانزدهم ماه صفر برابر با دهم شهریورماه ادامه دارد و از آن تاریخ به بعد، بار موکب ها فقط از مرز سومار امکان خروج خواهد داشت.
وی همینطور در رابطه با ظرفیتهای جدیدی که سال جاری به موکب ها اضافه شده است اظهار داشت: در اربعین سال جاری مقرر است در هر موکب یک راهنمای زائر مستقر شود. این راهنماها توسط سازمان حج و زیارت آموزش دیده اند و اطلاعات مورد نیاز زائرین را در اختیارشان می گذارند.
نامجو افزود: در توافق و هماهنگی با هلال احمر هم در هر موکب یک پزشک و پرستار مستقر می شوند تا درمان های سرپایی و اضطراری را انجام دهند. به هر حال یکی از کالاهایی که موکب ها هر سال از راه مردم دریافت می کنند، داروها هستند که به هلال احمر تحویل داده می شود و هلال احمر هم در هماهنگی و توافق با دولت عراق بعد از دریافت مجوز، آنها را به این کشور انتقال می دهد که بخشی از آنها در اختیار این پزشکان قرار داده می شود تا مورد استفاده زائرین اربعین قرار گیرد.
او افزود: اگر زائری بدحال بود این پزشکان و پرستاران آنها را به قرارگاه هایی که هلال احمر در راه نجف تا کربلا برپا کرده است، هدایت می کنند.
جانشین ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات در رابطه با انجام نیازسنجی برای تعیین کالاهای ضروری و مورد نیاز موکب ها، توضیح داد: این ستاد در رابطه با شکل ثبت نام و حمل بار موکب ها و اینکه محموله های کدام استان از کدام مرز باید بیرون برود و هماهنگی با گمرک و طرف عراقی را انجام می دهد و به شکلی تسهیل گر امور موکب هاست و دخالتی در میزان و نوع کالاهای خدماتی موکب ها ندارد و خدمات دهندگان باید این نیازسنجی را انجام دهند. اقلام مورد نیاز موکب ها هم معمولاً از جانب خیرین، به صورت نذری و اهدایی گردآوری می شود و ما در رابطه با آن مداخله ای نداریم.
ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات پیشتر به موکب ها اعلام نموده بود خدمات اسکان و تغذیه اربعین را از دهم صفر (۵ شهریورماه) آغاز کنند و تا بیست و سوم ماه صفر (۱۸ شهریور) ادامه دهند.




منبع:

1402/06/03
08:55:52
366
0.0 / 5
تگهای خبر: آموزش , خدمات , كالا , مد
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
دست و هنر
dastohonar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دست و هنر محفوظ است

دست و هنر

هنر و صنایع دستی