گزارش دست و هنر؛

سکانداران صنعت مد و لباس در سال ۱۴۰۰ چه کردند؟

سکانداران صنعت مد و لباس در سال ۱۴۰۰ چه کردند؟ سالی که گذشت، برای اهالی مد و لباس سال چندان همواری نبود و پای درد و دل هر یک از آنها که می نشستیم، گلایه هایی داشتند.



خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ و اندیشه - زینب رازدشت: فعالیتهای دبیرخانه کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور برمبنای اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اسناد بالادستی مشتمل بر یازده ماده و سه تبصره در جلسه علنی روز سه شنبه مورخ دوازدهم دی ماه یک هزار و سیصد و هشتاد و پنج مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۳۸۵/۱۰/۲۰ به تأیید شورای نگهبان رسید و بنا به پیشنهاد شماره ۱/۴۵۴۳ مورخ ۱۳۸۶/۲/۲۳ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به استناد ماده (۱۱) قانون ساماندهی مد و لباس مصوب ۱۳۸۵، هیأت وزیران بخشنامه اجرائی قانون ساماندهی مد و لباس تصویب و جهت اجرا ابلاغ گردید.
دستگاه های اجرائی در بخشنامه اجرائی قانون کارگروه ساماندهی مد و لباس عبارتند از:
وزارت فر‏هنگ و ارشاد اسلامی
وزارت بازرگانی
وزارت صنایع و معادن
وزارت آموزش وپرورش
سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور
حال با عنایت به این قانون رسانه لباس پارسی عملکرد ۱۵ ساله کارگروه را بررسی می نماید؛ عملکردی که بیشتر به کشتی در گل نشسته بی شباهت نباشد و ضعف در سیاستگذاری و مدیریت پویا در این مجموعه و ناکارآمدی در میدان فرهنگ سهم به سزایی در عقب گرد فرهنگی پوشش جامعه و ایجاد سازمانی بی ضابطه که بایسته است بجای ساماندهی مد و لباس، ابتدا به ساماندهی سیاست های ناکارآمد خود بپردازد، گرچه سازمان های دیگر نیز بعنوان متولی در این امر سهیم می باشند اما چون مسؤلیت اصلی و اجرائی با معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد می باشد، بعنوان رییس و تعیین کننده دبیر لاجرم می بایست پاسخگوی تمام کم کاری ها و مشکلات باشد.
کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور بر طبق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی و بخشنامه اجرائی مصوب هیأت دولت وظیفه ترویج الگوهای بومی و ملی مد و لباس، هدایت بازار تولید و عرضه البسه و پوشاک بر طبق طرح ها و الگوهای داخلی و نیز تشویق عموم مردم به پرهیز از انتخاب و مصرف الگوهای بیگانه و غیرمأنوس در توسعه و ترویج سبک زندگی ایرانی و اسلامی را برعهده دارد.
شروع فعالیت کارگروه مد و لباس با علیرضا حسین زاده بعنوان بیان گذار بنیاد مد و لباس کشور در سال ۸۸ شروع شد و تا سال ۱۴۰۰ افرادی همچون عیسی کشاورز، کیوان سهرابی، عیسی کلانتری، حمید قبادی دانا و سیده مرضیه شفاپور سکان دار این کشتی فرسوده بودند.
سیده مرضیه شفاپور با حکم معاونت هنری سکان این کشتی فرسوده را روز چهارم اردیبهشت سال ۱۴۰۰ به مریم پورشبهابی تحویل داد؛ ماحصل این سیر مدیریتی در کارگروه غیر از ساماندهی طراحان لباس و ارائه کد شیما و برگزاری نمایشگاه های متعدد، نسبت به شرح وظایف اصلی خود، به مثالی چون دور تسلسل بوده و پوپولیسم فرهنگی را نماین می کند.
کارنامه ناموفق کارگروه مد و لباس که بازتاب از هم گسیختگی سازمان ها و اعضای اصلی، مافیای پوشاک و عدم سیاستگذاری های صحیح که کارنامه بصری آن در جامعه مشهود است، به ویژه در نسل جوان، در حجاب استایل های که با اصل عفاف و حجاب متضاد است و نوع پوشش جامعه که در نهایت نه فقط بیان کننده کارفرهنگی نیست، بلکه بیشتر از هرچیزی موجب دافعه جامعه ی مخاطب آن شده است و با از هم گسیختگی مدیریتی که در سایه های مدیریتی کارگروه وجود دارد، هزینه های فرهنگی بسیاری را به کشور تحمیل می کند که موجب ایجاد انواع بزه و دوری از فرهنگ ایرانی-اسلامی می گردد و در نهایت قوه قضائیه و نیروی انتظامی برای ساماندهی تمامی این فرهنگ زدایی ها، مجبور به قوه قهریه خواهد شد و این ماحصل عملکرد اشتباه مدیریتی در کارگروه است و در همین کارگروه افرادی بوده اند که از ابتدا به همین دغدغه ها اشاره نموده، ولی با عزل و نصب ها سدی در مقابل برنامه های زیربنایشان به وجود آورده اند، شاید خوشایند سایه های پنهان نبوده اند.
اولین نمایشگاه بین المللی و تخصصی زنجیره ارزش پوشاک طراحی، مد، لباس و صنایع وابسته مهر ماه سال ۱۴۰۰ در تهران برگزار شد
این نمایشگاه از ۲۰ تا ۲۳ مهر در محل نمایشگاه های بین المللی شهر آفتاب برگزار می گردد و به صورتی بزرگترین رویداد پوشاک از طراحی و ایده پردازی تا رسیدن محصول به دست مصرف کننده است. اهداف این نمایشگاه عبارتند از ارائه آخرین توانمندی ها و فناوری ها در زنجیره صنعت ارزش پوشاک، مد، طراحی، ماشین آلات و تجهیزات نگاه ویژه به طراحی و ارزش های بومی و ملی کشور در هویت و پوشش اقوام، نگاه راهبردی به بازارهای منطقه ای و صادرات محصولات تولیدی به ایران با عنایت به کیفیت و استانداردهای ایران، ارائه تکنولوژی و تکنولوژی های جدید، ایجاد گسترش و همکاریهای مشترک در سطح بین المللی و آینده پژوهی در صنعت پوشاک است.
دبیر یازدهمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر با حکم معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شد
سید مجتبی حسینی معاون امور هنری و رییس کارگروه ساماندهی مد و لباس ۲۲ خردادماه سال ۱۴۰۰، در حکمی صدیقه پاک بین را بعنوان دبیر یازدهمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر منصوب نمود. صدیقه پاک بین از هفتمین دوره تا حالا دبیر جشنواره بین المللی مد و لباس فجر است.
صدور ۱۹۵۰ مجوز شناسه شیما و مالکیت معنوی
در ۵ ماه اول سال جاری ۱۹۵۰ طراح نشان شیما و مالکیت معنوی را از کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور دریافت کردند؛ از این تعداد طرح ۱۷۰۵ طرح شناسه شیما و تعداد ۲۴۵ طرح حائز دریافت مالکیت معنوی شده است.
کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور "شناسه یکپارچه مد و لباس ایرانی" با عنوان نشان "شیما"، را به استناد وظایف و بخشنامه اجرائی قانون ساماندهی مد و لباس در امتداد ترویج الگوهای ملی و بومی و هدایت بازار تولید و نیز تشویق مردم در پرهیز از انتخاب الگوهای بیگانه صادر می نماید.
طرح های حائز دریافت نشان شیما از طرف هنرمندان، طراحان و تولیدکنندگان مد و لباس ایرانی ارائه شده و با شرایط بهره گیری آثار از نمادها و فاکتورهای هنری طراحی و تولید لباس، این نشان به ثبت نام کنندگان و متقاضیان اعطا می شود.
طراحان با دریافت ۱۰ نشان شیما می توانند با درخواست از کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور به صندوق هنرمندان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت بیمه هنرمندان معرفی و بیمه شوند. همین طور از تسهیلات این صندوق نیز استفاده نمایند.
طراحی لباس برای بانوان ناجا در آستانه روز نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران
در آستانه سالروز پرافتخار نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و توسط یکی از طراحان کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، لباسی ویژه بانوان ناجا طراحی شد.
سیزدهم مهرماه در تقویم رسمی کشور به نام پرافتخار روز نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران ثبت شده است. به همین مناسبت و در آستانه سالروز ناجا، لباسی ویژه بانوان ناجا طراحی شد.
ششمین نمایشگاه لباس عاشورایی برگزیدگان خودرا شناخت
اختتامیه ششمین نمایشگاه لباس عاشورایی در تالار رودکی انجام شد و این رویداد با حضور تعدادی از مسئولان فرهنگی، مدیران حوزه مد و لباس و طراحان و تولیدکنندگان، برگزیدگان خودرا شناخت.
آئین اختتامیه ششمین نمایشگاه لباس عاشورایی، چهارشنبه هفتم مهر با حضور محمود شالویی سرپرست معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل حوزه وزارتی، حمید قبادی مشاور اجرائی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مریم پورشهابی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، علی اکبر صفی پور مدیر کل دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قادر آشنا، مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی، محبوبه الهی دبیر بخش علمی نمایشگاه و جمعی دیگر از فعالان عرصه مد و لباس کشور به میزبانی تالار رودکی برگزار گردید.
نمایش آثار ششمین نمایشگاه لباس عاشورایی در رویداد تهران مدکس
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور با بیان جزییات نمایش آثار ششمین نمایشگاه لباس عاشورایی در رویداد تهران مدکس ۱۴۰۰، از ارائه معرفی نامه دریافت جواز کسب برای طراحان لباس در این نمایشگاه آگاهی داد.
وی ادامه داد: یکی دیگر از اهداف این نمایشگاه، ایجاد فرصت رابطه بیشتر طراحان با بخش صنعت و استفاده از طرح های خلاقانه و نوآورانه در پروسه تولید پوشاک است و در همین راستا، کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور برمبنای تفاهم نامه ای که مدتی پیش با اتحادیه پوشاک منعقد کرد، تسهیلاتی را برای طراحان فراهم آورده تا برمبنای آن، طراحانی که علاقمند هستند در رده صنفی قرار گرفته و جواز کسب داشته باشند، با ارائه معرفی نامه مورد تأیید کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور البته با تاکید بر برخی دستورالعمل ها و شرایط و ارائه آن معرفی نامه به اتحادیه پوشاک، جواز صنفی خودرا دریافت کند.
صدور ۱۵۶۱ مجوز شناسه شیما و مالکیت معنوی
در مهر ماه سال جاری ۱۵۶۱ طراح نشان شیما و مالکیت معنوی را از کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور دریافت کردند؛ از این تعداد آثار، ۱۲۱۲ طرح شناسه شیما و تعداد ۸۹ طرح حائز دریافت مالکیت معنوی شده است. قابل ذکر است از ۸۹ اثری که مالکیت معنوی را دریافت کرده اند، ۵۸ طرح مربوط به لباس اجتماع بانوان و ۱۱ طرح نیز در بخش لباس مجلسی صادر گردیده است. همین طور در بخش های زیور آلات ۷ اثر، ۵ اثر طراحی پارچه و شال و روسری (ملزومات حجاب) ۹ اثر توانستند مالکیت معنوی دریافت نمایند.
صدور مجوز ۱۵ همایش و جشنواره و نمایشگاه در ۶ ماه اول ۱۴۰۰
طی ۶ ماه اول امسال، کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور برای ۱۵ جشنواره، نمایشگاه و همایش مجوز صادرکرد؛ تعداد مجوز برای ۵ همایش، ۱۰ جشنواره و نمایشگاه صادر گردیده است. همین طور ۲۲ مؤسسه تک منظور نیز مجوز فعالیت خودرا دریافت نموده اند.
از مزایای دریافت مجوز برای تأسیس مؤسسه تک منظوره، دریافت مجوز فعالیت قانونی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، امکان فعالیت در قالب فعالیتهای خانگی، امکان فعالیت در زمینه طراحی و تولید محصولات حوزه مد و لباس، امکان گرفتن شناسه شیما برای آثار تولید شده، امکان دریافت گواهی مالکیت معنوی ثبت اثر، استفاده از بیمه هنرمندان، امکان حضور در رویدادهای مختلف هنری در زمینه مد و لباس در سراسر کشور، امکان ثبت برند و لوگو، کمک به تجاری سازی محصولات، ارتباط مستقیم با طراحان و تولیدکنندگان، حمایت مادی و معنوی از خانه های مد برتر و فعال، امکان حضور در دوره های آموزشی رایگان از طرف کارگروه، می باشد.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس منصوب شد
سرپرست معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز دوم آذرماه سال ۱۴۰۰، در حکمی طیبه عزت اللهی نژاد را بعنوان دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس منصوب کرد؛ طیبه عزت اللهی نژاد متولد ۱۳۵۷ دارای دکتری پژوهش هنر از دانشگاه الزهرا و عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات است و تا حالا مقالات و کتاب های مختلفی از او انتشار یافته که کتاب خودتزیینی زنان ترکمن؛ درآمدی بر انسان شناسی زیبایی شناسی همچون آثار عزت اللهی نژاد است.
امامی مسئول کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور شد
محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی حکمی ۱۱ آذرماه سال ۱۴۰۰، سیدمجید امامی را بعنوان مسئول کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور منصوب کرد؛ سیدمجید امامی دارای مدرک دکترای فرهنگ و ارتباطات بوده و از تالیفات وی می توان کتاب هایی چون فرازوفرودمدرن، پیوست فرهنگی، از رنسانس تاجنگ سرد، امید و رسانه پژوهشی در مبانی ابعاد و راهبردهای امید آفرینی اجتماعی در رسانه ملی، پروپاگاندا و تبلیغات سیاسی؛ درسنامه تخصصی، را نام برد. وی همین طور دبیری شورای فرهنگ عمومی کشور را نیز به عهده دارد.
دستورالعمل لباس اجتماع بانوان در راه تصویب قرار گرفت
در چهلمین جلسه شورای سیاست گذاری کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور دستورالعمل لباس اجتماع بانوان در راه تصویب قرار گرفت.
این دستورالعمل در ۴ صفحه که شامل ۵ بخش و ۴۳ بند است، که مواردی چون کلیات و تعاریف، اصول و قواعد، ساختار کلی پوشش و ملحقات آن، پارچه و مواد اولیه، نظام تبلیغ، ویترین، فروش، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی را شامل می شود. این دستورالعمل بعد از ابلاغ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی لازم الاجرا می باشد.
شیوه نامه اجرائی صدور مجوز رویداد / نمایشگاه / جشنواره مد و لباس تصویب شد
در سی و نهمین جلسه شورای سیاست گذاری کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور شیوه نامه اجرائی صدور مجوز رویداد / نمایشگاه / جشنواره مد و لباس اسلامی ایرانی تصویب شد؛ این شیوه نامه در ۳ صفحه که شامل یک مقدمه، ۱۱ ماده و ۲ تبصره است تصویب و بعد از ابلاغ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی لازم الاجرا می باشد.
ارائه پیش نویس سند ملی پوشش اسلامی ایرانی
سید مجید امامی رییس کارگروه مد و لباس اظهار داشت: سند ملی سبک پوشش اسلامی ایران یکی از جامع ترین اسنادی است که در زمینه ساماندهی مد و لباس کشور مطرح شده و ما به دنبال برنامه ریزی و سیاست گذاری های مشخص در این خصوص هستیم؛ یکی از با اهمیت ترین عوامل تحقق این سند، مشارکت دستگاه های مختلف در بخش اجرایی می باشد، از طرفی وجود نهادهایی در این عرصه خصوصاً در ایجاد زمینه ممانعت ورود غیر قانونی پوشاک امری ضروری می باشد، در آخر نیز اعضای حاضر در جلسه نظرات و پیشنهادات خودرا در امتداد توانمندی و اجرائی شدن سند ملی اظهار داشتن
طراحی میانگین بیش از ۳ هزار الگو در سال
در راستای توسعه و ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی، موضوع الگوسازی و ارائه نمونه های جدید منطبق بر فاکتورهای پیش بینی شده مانند زیبایی، کیفیت، ترکیب و تلفیق و مطابق با ضوابط تعیین شده در کمیسیون ماده ۴ به صورت میانگین در سالهای گذشته سالانه بیش از سه هزار مدل جدید از طرف جامعه طراحان کشور ارائه و خیلی از آنها به تولید انبوه رسیده و وارد جامعه شد.
برگزاری جشنواره های مد و لباس فجر
به دلیل اهمیت جشنواره های فجر، موضوع مد و لباس نیز بعنوان یکی از رویدادهای ملی در قالب جشنواره مد و لباس فجر طراحی و به اجرا درآمد. برگزاری هشت دوره جشنواره بین المللی فجر در طول سالیان گذشته با هدف معرفی ظرفیت هنر طراحان لباس و خالقان آثار و برگزاری رقابتی سخت و انتخاب هنرمندان شاخص و معرفی آن به جامعه از اقدامات تأثیرگذار در جهت توسعه سبک زندگی اسلامی ایرانی است.
مشارکت صدها طراح و تولیدکننده و ارائه هزاران اثر با چارچوب های هنری و کاربردی و دینی از نکات بسیار مهمی است که در این جشنواره مورد توجه قرار گرفته است. بخش های مختلفی همچون مسابقه، نمایش، آثار برگزیده، علمی و دانشگاهی، اقوام و استانها، فرهنگی و هنری، صنعت و پارچه سازی شکل دهنده مجموعه هنر صنعت مد و لباس در جشنواره مد و لباس فجر است.
برگزاری نمایشگاه عفاف و حجاب
در جهت تحقق مفهوم بلند و باارزش عفاف و حجاب تا کنون نمایشگاه های عفاف و حجاب در تهران و استانها با حضور صدها مشارکت کننده و هزاران بازدیدکننده به مناسبت های مختلف برگزار شده است. تمام فعالیتهای اجرائی حوزه عفاف و حجاب در سطح کشور با منشأ فعالیتهای کارگروه ساماندهی مد و لباس آمیخته بوده یا از این خاستگاه برخوردار می باشد. گرچه سجاد زینعلیان عضو اندیشه ورز کارگروه مردمی مد و لباس کشور در مصاحبه روز ۲۶ اسفندماه به خبرنگار مهر اظهار داشت: نمایشگاه پوشاک، عفاف و حجاب که توسط اتاق اصناف تهران در حال برگزاری است، از مسیر هدف منحرف شده است.
مشروح این مصاحبه را اینجا بخوانید.
راه اندازی مؤسسات هنری مد و لباس
با هدف رسمیت بخشی به فعالیت ها و هویت سازی فعالان و هنرمندان طراح و خالقان ایده های مؤثر و دارندگان طرح های اجرائی و همین طور به استناد بخشنامه اجرائی قانون ساماندهی مد و لباس موضوع راه اندازی مؤسسات مد و لباس در دستور کار قرار گرفته و طی سالیان گذشته، مؤسسات هنری مد و لباس راه اندازی و در زمینه های مختلف، خصوصاً طراحی و ارائه مجموعه های جدید تبلیغ و ترویج، لباس ایرانی و اسلامی، عفاف و حجاب و برگزاری رویدادهای موضوعی به فعالیت می پردازند.
معرفی مراکز عرضه مد و لباس اسلامی ایرانی
یکی از مشکلات عمده خانواده ها نداشتن دسترسی مناسب به اطلاعات مراکز عرضه و فروش کالای باکیفیت ایرانی و منطبق با الگوهای اسلامی است. کارگروه مد و لباس کشور با هدف آشنایی مردم با ظرفیت های موجود، مبادرت به راه اندازی بخش معرفی مراکز عرضه لباس های ایرانی و اسلامی کرده است. تا کنون مشخصات سه هزار مرکز عرضه در پایگاه بنیاد ملی مد و لباس اسلامی و ایرانی درج شده است. از این طریق خانواده ها می توانند با مراجعه به این پایگاه و جستجوی موضوع درخواستی خود از محل عرضه آگاهی پیدا کنند.
مشارکت اتحادیه ها، انجمن ها و تشکلات غیردولتی
با هدف ثمربخشی و ایجاد انسجام در فعالیت ها و مشارکت تمام دست اندرکاران حوزه مد و لباس، تا کنون اتحادیه ها، انجمن و تشکل صنفی و غیردولتی، با کارگروه ساماندهی مد و لباس همکاری داشته و در هر یک از برنامه ها نقش جدی ایفا کرده اند. انجمن طراحان پارچه و لباس در جهت بهره مندی از ظرفیت طراحان لباس و پارچه، اتحادیه پوشاک تهران که از ابتدا و بدو تأسیس کارگروه در جهت موضوع عرضه و تولید همکاری و فعالیت مستمر داشته، اتحادیه صادرکنندگان نساجی پوشاک، اتحادیه سراجان، اتحادیه خیاطان، انجمن متخصصین چرم، انجمن تولیدکنندگان عفاف و حجاب، انجمن مؤسسات مد و لباس، انجمن صنایع پوشاک ایران، انجمن صنایع نساجی ایران، نمونه هایی از این همکاری و مشارکت است.
راه اندازی اماکن عرضه لباس ایرانی اسلامی
موضوع عرضه محصولات ایرانی و استانی از نکات بسیار حائز اهمیت می باشد. راه اندازی مجتمع های عرضه مد و لباس ایرانی اسلامی از مهم ترین اولویت های این کارگروه در ضمن سالیان گذشته بود. نخستین مجتمع در غرب تهران با عنوان «یاس» راه اندازی و در ادامه چند مرکز دیگر نیز با این هدف مشغول به فعالیت شدند.
حمایت از راه اندازی برندهای ایرانی اسلامی
با هدف ساماندهی فعالیت ها و با همکاری باارزش اداره کل ثبت اختراعات، علایم و نشانه های تجاری قوه قضائیه زمینه تسهیل و پشتیبانی از راه اندازی برندهای ایرانی اسلامی در کشور فراهم و امروز متقاضیان می توانند بعد از ثبت در درگاه الکترونیکی این سازمان درخواست خودرا به کارگروه ساماندهی مد و لباس ارائه و بعد از بررسی های اولیه و انطباق با شرایط جاری از امکان ثبت برند خود بهره مند شوند. این حمایت و هماهنگی در قانون ساماندهی مد و لباس پیش بینی شده است.
نخستین رویداد شتاب پوشاک سلامت محور
رویداد شتاب همچون برنامه های برگزار شده در نشست پوشاک سلامت محور است که به همت کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور و آستان امامزادگان عینعلی و زینعلی (ع)، ۱۴ اسفندماه سال ۱۴۰۰ انجام شد.
در این جلسه چهار طرح و ایده با موضوعات لباس ویژه ورزشکاران، لباس ویژه افراد گرفتار دمانس شدید، تبلور آراستگی با طبیعت و طراحی لوازم جانبی معلولین ارائه و داوری شد.
همین طور برنامه های اولین رویداد پوشاک سلامت محور، از ساعت ۹ الی ۱۹ با برگزاری هشت کارگاه تخصصی در موضوعات مرتبط همراه با تدریس استاد خیراندیش، دکتر مهدی مزینانی، دکتر سمیرا سنگی، دکتر شهلا اسدزاده، دکتر ساره سنگی و دکتر روشنایی در سالن رودکی مرکز همایش های برج میلاد برگزار گردید.
هیئت وزیران بخشنامه اجرائی قانون ساماندهی مد و لباس را تصویب کرد
هیئت وزیران، به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بخشنامه اجرائی قانون ساماندهی مد و لباس موضوع تصویب نامه شماره ۵۲۹۲۹/ ت ۳۷۵۲۶ ک مورخ ۱۳۸۷/۴/۱۱ را اصلاح نمود.
این اصلاحیه شامل مواردی چون:
۱. بند (الف) ماده ۱: الف - نماینده تام الاختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (رئیس کارگروه).
۲. در ماده (۳)، عبارت " معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی" به عبارت "دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی" اصلاح گردید.
۳. در بخشنامه اجرائی یاد شده عبارت های "وزارت بازرگانی" و "وزارت صنایع و معادن" به عبارت "وزارت صنعت، معدن و تجارت" و عبارت "معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور" به عبارت " سازمان برنامه و بوجه کشور" اصلاح گردید، را در بر می گیرد.
از اول آذر ۱۴۰۰، طی حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید مجید امامی بعنوان رییس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور منصوب گردید که با رویکرد جدید زیر نظر شورای فرهنگ عمومی به فعالیت خود ادامه می دهد.

1401/01/14
13:09:37
447
0.0 / 5
تگهای خبر: آثار , آموزش , انجمن , بیمه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
دست و هنر
dastohonar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دست و هنر محفوظ است

دست و هنر

هنر و صنایع دستی