با پیگیری ریاست جمهوری انجام شد
توقف گودبرداری و قطع درختان در حریم كاخ مرمر
دست و هنر: «بر اساس پیگیری های دفتر ریاست جمهوری، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام دستور توقف انجام عملیات ساختمانی و گودبرداری و قطع درختان در فضای باز كاخ مرمر و در حریم موزه ملی قرآن را داد. »
به گزارش دست و هنر به نقل از ایسنا، اواسط سال ۹۱ اولین قدم ها برای ساختِ بنایی جدید در حریم درجه یك كاخ مرمر، خانه پروفسور عدل و موزه ملی قرآن كریم برداشته شد، ولی با وجود اعتراضاتی كه از جانب دوستداران و مسئولان میراث فرهنگی عنوان شد، ساختمان سفید چندطبقه همین یكی دو سال قبل به بهره برداری هم رسید.
اما پس از گذشت این مدت بار دیگر زمزمه هایی در خصوص انجام برخی اقدامات عمرانی جدید به گوش می رسد؛ اقداماتی كه با دستور رئیس جمهور متوقف می شوند.
حجت الاسلام امیر لهراسبی، مدیر موزه ملی قرآن كریم در گفت وگو با ایسنا می گوید: سال های گذشته در بخش شرقی ساختمانِ تشخیص مصلحت نظام، در فضای سبز موزه ملی قرآن و در حریم درجه یك سه بنای تاریخیِ دیگر كاخ مرمر، مجلس قدیم و خانه پروفسور عدل دیوارچینی كردند و ساختمانی ساختند كه از یكی دو سال قبل بهره برداری شده است.
او با اشاره به زمان حضورش در موزه قرآن ادامه می دهد: از آن زمان پیگیری هایی با استفاده از ریاست سازمان میراث فرهنگی انجام دادم، چون از مدتی پیش هم سروصداهایی از فضایِ بازِ مجمع تشخیص مصلحت نظام شنیده می شد به نظر می رسید در حال انجام كارهای عملیاتی بودند. با آقای مونسان، رئیس جدید سازمان میراث فرهنگی نامه نگاری هایی انجام شد و گزارش ها و مستندنگاری هایی در خصوص انجامِ برخی فعالیت ها در گذشته و هم اكنون در این فضا عرضه شد كه ظاهرا به اطلاعِ رئیس جمهور هم رسیده است.
حجت الاسلام لهراسبی ادامه می دهد: شنیده ام كه برپایه پیگیری دفتر ریاست جمهوری، آیت الله هاشمی شاهرودی (رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام) هم دستور توقف كار گودبرداری در فضای باز ساختمان و قطع درختان در این محیط را داده است.
پیش تر حجت الاسلام فخرالدین صابری، مدیر سابق موزه قرآن، در سال ۹۱ و در زمان آغاز كار ساخت و ساز در فضای سبز موزه قرآن و در عرصه این فضای تاریخی، اعلام نموده بود: «با این اقدام حریم درجه یك اثر تاریخی ثبت شده جدای از اینكه مالكیت آن با چه دستگاهی است به خطر می افتد و هرگونه ساخت و ساز در آن طبق قانون اكیدا ممنوع می باشد. از جانب دیگر ساخت و ساز در حریم موزه سبب صدمه های جدی به مخزن و بنای نمایشگاهی موزه قرآن می گردد. »
از سوی دیگر احمد حكیمی پور، رئیس سابق كمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران، اواخر سال قبل در بازدید از موزه قرآن، این موزه را مهجور دانسته و اظهار داشته بود: «متاسفانه با وجود آنكه قرآن در فرهنگ ما ایرانی ها نقش بسزا و هدایتگری دارد، اما به موزه آن توجه لازم نمی گردد و این موزه مهجور مانده است. ساخت و سازهایی كه در حریم موزه قرآن و بدون اطلاع مسئولان این موزه صورت گرفته نمونه این حرف است. »
او همینطور اظهار كرده بود: «متاسفانه به علت حضور سایر دستگاه ها در مجاورت این موزه شاهد حركات غیرقانونی هستیم، به گونه ای كه دقیقا در كنار موزه قرآن ساختمانی بزرگ توسط یكی از دستگاه ها بدون رعایت حریم موزه تولید شده است و این ساخت و ساز دسترسی به ورودی موزه را غیرممكن كرده است كه بزودی در كمیته میراث فرهنگی نامه ای در این خصوص تنظیم و به چمران رئیس شورای شهر عرضه خواهیم كرد تا وی با دستگاه های ذیربط در این مورد مكاتبه داشته باشد. »
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب