آشنایی با یك غذای سنتی نوروزی در منطقه زواره اصفهان

آشنایی با یك غذای سنتی نوروزی در منطقه زواره اصفهان به گزارش دست و هنر اصفهان یك پژوهشگر زواره ای اظهار داشت: در گذشته بخصوص در روزهای نوروز در زواره اصفهان و ریگستان به خصوص امیرآباد غذایی به نام رشته پلو طبخ می شده است كه به پلو برگ یا پلوچی برگ معروف بوده است. چون در منطقه زواره مصرف ماهی خیلی كم بوده یا اصلا نبوده است، این غذا جایگزین سبزی پلو با ماهی بوده است. جزء اصلی این غذا، رشته می باشد كه در زواره به برگ معروف بوده است.


محسن هادی طحان در گفتگو با ایسنا با اشاره به این مطلب اضافه كرد: برای تهیه رشته، برخی از خانم ها به اصطلاح قدیم (برگ وا می گرفتند) یعنی رشته پلویی درست می كردند و بو می دادند. طریقه درست كردن برگ یا رشته به این صورت بود كه آرد را خمیر كرده و مقداری نمك به آن اضافه می كردند بطوری كه مزه اش نزدیك به شور بود. این خمیر سفت بوده، طوری كه با وردنه به راحتی پهن نمی شده است.
وی اضافه كرد: خمیر با وردنه كه آن زمان خراط های زواره با وسایل دستی درست می كردند، پهن می شد و داخل مجمعه ای(سینی مسی بزرگ گنگره دار) قرار می دادند و با چاقو به صورت رشته ای برش زده می شد. در بعضی مواقع چند لایه خمیر را آرد مال كرده روی هم می گذاشتند و برش می زدند و بعد از قرار دادن در آفتاب خمیر خشك می كردند.
این پژوهشگر افزود: گاهی برای خشك كردن حتی خمیرها را روی چوب های گرد یا طناب (بند) هم می انداختند.
پس از خشك شدن خمیرها، آنها را جمع آوری می كردند و در این مرحله، شباهت آن به خمیر خشك شده بیشتر بود تا رشته. مرحله آخر برگ ها(رشته ها) را داخل لقو(ماهیتابه) ریخته و با حرارت ملایم بو می دادند و این برگ ها برای پخت پلو برگ زواره ای آماده بود.

وی اظهار داشت: برای پخت رشته پلوی زواره ای به تعداد هر 3 پیمانه برنج حدود 200 گرم رشته استفاده می كردند.
ابتدا برنج را خیس كرده و می پختند و پس از اینكه برنج نیم پز شد، رشته را به آن اضافه می كردند. وقتی برنج و رشته نرم شد آنرا آبكش كرده و دم می نداختند. بعد از دم كشیدن، برخی مردم مقداری كره یا روغن بومی به آن اضافه می كردند.
هادی طحان طعم خوش و معطر پلو برگ های قدیم زواره را ناشی از برنج خوب و برگ آن كه با آرد بومی درست و بو داده می شد، دانست و اضافه كرد: لازم به ذكر است در روستاهای بخش زواره برای ته دیگ این غذای سنتی به جای سیب زمینی از پیاز به صورت حلقوی استفاده می شده است.
وی در انتها اظهار داشت: امروزه رشته پلوها را با چاشنی های مختلف مثل ادویه جات و پیاز رنده شده و حتی كوفته ریزه مخلوط می كنند تا خوشمزه تر شود.



1399/01/01
22:05:40
3289
5.0 / 5
تگهای خبر: سنتی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
دست و هنر
dastohonar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دست و هنر محفوظ است

دست و هنر

هنر و صنایع دستی