به بهانه روز جهانی غذا

خوشمزه هایی که میراث جهان شدند

خوشمزه هایی که میراث جهان شدند به گزارش دست و هنر، احتمالا با برخی از مکانهای میراث جهانی یونسکو همچون تاج محل، آکروپولیس، ماچوپیچو و واتیکان آشنایی دارید، اما می دانستید که یونسکو فهرستی به نام «میراث فرهنگی ناملموس» دارد که فارغ از آجر و ساروج به سنت های فرهنگی می پردازد و از قضا برخی از غذاهای ملل مختلف هم در این لیست، ثبت جهانی شده اند.


به گزارش دست و هنر به نقل از ایسنا، «یونسکو» چندین غذای سنتی از سراسر دنیا را در لیست «میراث جهانی ناملموس» ثبت کرده است. این غذاها نه تنها خوش طعم، بلکه عناصر فرهنگی قابل توجهی اند که بازتابی از تاریخ، سنت ها و هویت جوامعی محسوب می شوند که آنها را تهیه می کنند.
در ادامه به معرفی منتخبی از غذاهایی می پردازیم که در لیست میراث جهانی یونسکو قرار گرفته اند.

نان باگت در فرانسه



آداب و رسوم روزانه خرید باگت تازه پخته شده از نانوایی محلی عمیقاً در جامعه فرانسه ریشه دوانده است.
پوسته طلایی ترد را برش بزنید تا ساندویچ درست کنید یا با مقداری کره یا پنیر از آن لذت ببرید. به اشتراک گذاشتن نان باگت در طول وعده های غذایی یک سنت گرامی است که ارتباط، گفتگو و تقدیر از میراث آشپزی را که شهرت غذای فرانسه را شکل داده است، ترویج می دهد.

پیتزا ناپلی



یک پوسته ترد را با مواد تازه مانند گوجه فرنگی، پنیر موزارلا و ریحان تصور کنید. این غذا مظهر سادگی و اشتیاق به مواد باکیفیت است که اتفاقا عمیقاً در فرهنگ ایتالیایی ریشه دارد. پختن پیتزا ناپلی از قوانین و روش های خاصی پیروی می کند که نشان دهنده تعهد به حفظ سنت است و یک نماد فرهنگی واقعی است.

کیمچی در کُره



کمیچی در فرهنگ کره ای نه تنها فراتر از خوراکی است که در کنار غذای اصلی مصرف می شود؛ بلکه یک پدیده فرهنگی است که از سبزیجات تخمیرشده، معمولا کلم و تربچه، مخلوط با ادویه هایی مانند پودر فلفل قرمز، سیر و زنجبیل تهیه می شود و طعم تند و منحصر به فردی دارد که مقاومت در مقابل آن سخت است!
کیمچی تاکید کُره ای ها بر حفظ و تخمیر غذا برای زمستان های طولانی را نشان داده است و بازتابی از ارتباط قوی این کشور با کشاورزی و محصولات فصلی است. ساخت کیمچی یک سنت مهم می باشد که در طول نسل ها منتقل شده است و خانواده ها اغلب دور هم جمع می شوند تا حجم زیادی از کیمچی را باهم تهیه کنند. کیمچی آمیزه ای از تعادل طعم ها، بافت ها و فواید سلامتی است که در غذاهای کره ای از ارزش بالایی برخوردار می باشد.

سوشی در ژاپن



سوشی که از برنج سرکه ای ترکیب شده با غذاهای دریایی خام یا تمپورا، سبزیجات و گاهی اوقات میوه های استوایی تشکیل شده است، اغلب در جلبک دریایی پیچیده میشود و با سس سویا، واسابی و ترشی زنجبیل سرو می شود.
سوشی تجسم احترام ژاپن به آسانی، دقت و هماهنگی در طعم و عرضه است. هنر سوشی پختن در طول نسل ها منتقل شده است و نشان دهنده ارتباط عمیق با طبیعت و دریاست. این غذا درحقیقت نشان دهنده تمرکز ژاپن بر استفاده از تازه ترین مواد اولیه و مهارت در خلق یک تجربه آشپزی است که هم از نظر بصری جذاب و هم کاملا خوشمزه باشد.

بُرش«BORSCHT» در اوکراین


این سوپ که مورد علاقه اروپای شرقی است، با چغندر بعنوان ماده اصلی درست می شود که رنگ قرمز پر جنب و جوشی به سوپ می دهد. همینطور سبزیجات دیگری مانند کلم، سیب زمینی، هویج و پیاز در آن غوطه ورند و گاهی اوقات هم با گوشتی مانند گوشت گاو یا خوک پخته می شود. این سوپ به شکل سرد یا گرم سرو می شود و روی آن یک تکه خامه ترش قرار داده می شود.
بُرش نشان دهنده انعطاف پذیری و تدبیر مردم این مناطق است، چونکه در طول تاریخ یک عنصر اصلی در دوران دشوار بوده است. رنگ قرمز پر جنب و جوش سوپ یادآور خاک. های حاصلخیز و سنت های کشاورزی اروپای شرقی است. از این سوپ اغلب در اجتماعات همگانی استفاده می شود که نماد میهمان نوازی، گرمی و اهمیت روابط خانوادگی است.

قهوه ترک در ترکیه


قهوه یک دمنوش قوی و معطر است که در ترکیه و سایر کشورهای خاورمیانه از آن لذت می برند. دانه های قهوه را به شکل پودر ریز در می آورند و سپس در ظرف مخصوصی به نام جذوه می جوشانند. نتیجه آن یک قهوه غنی و غلیظ با طعمی قوی است.
فرهنگ قهوه در ترکیه قرن ها اهمیت فرهنگی دارد و عمیقاً با آداب و سنن اجتماعی در هم آمیخته است. به طرز تهیه قهوه و نحوه سرو آن توجه کنید. این نشان دهنده حس میهمان نوازی، صبر و توجه واقعی به جزئیات است. این نوشیدنی در فنجان های کوچک سرو می شود که برای نوشیدن آهسته جرعه جرعه و لذت بردن از لحظات با دوستان عالی است.

تاکو در مکزیک


تاکوها طعم های پر جنب و جوش و متنوع مکزیک را عرضه می کنند و میراث غنی آشپزی این کشور را به نمایش می گذارند و نکته بعدی در رابطه با آنها اینست که خوردن تاکو هیجان انگیز است!
تاکو، یک تورتیلای گرم پر از گوشت آبدار و مزه دارشده گاو، مرغ یا گوشت های دیگر با سبزیجات تازه، پنیر و سالسا است. فرقی ندارد که تاکوی نرم یا ترد را ترجیح بدهید، تاکوها در فرهنگ مکزیک، جشنواره ای از عطر و طعم هستند. تاکو مظهر گرما، میهمان نوازی و شوق زندگی است که مشخصه فرهنگ مکزیک است و در عین حال بعنوان نمادی از غرور و وحدت ملی شناخته می شوند.
هرچند اینها تنها چند نمونه از بهترین غذاهای میراث جهانی یونسکو هستند، اما لیست یونسکو از خوراک هایی که در پیوند با فرهنگ یک کشور هستند چندان طولانی نیست. سهم ایران هم با وجود ثبت ۲۴ عنصر در لیست میراث ناملموس یونسکو تنها «فرهنگ پخت نان لواش» است که سال ۱۳۹۵ در پرونده ای مشترک با ارمنستان، آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، و ترکیه ثبت شده است؛ نانی که در جهان به نام ایران چندان شناخته شده نیست.


1403/07/25
09:27:09
37
0.0 / 5
تگهای خبر: جشن , جشنواره , خرید , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
دست و هنر
dastohonar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دست و هنر محفوظ است

دست و هنر

هنر و صنایع دستی