نصرالله، رهبری که مقاومت را معنا کرد

نصرالله، رهبری که مقاومت را معنا کرد دست و هنر: قزوین با نگاهی به زندگی و اثرگذاری سیدحسن نصرالله بر جبهه مقاومت، می توان دریافت چرا شهادت او همانطور که رهبر معظم انقلاب فرموده اند یک فقدان بزرگ است.



به گزارش دست و هنر به نقل از ایسنا، برای آنکه بخواهیم از سید حسن نصرالله صحبت نماییم و جایگاه و نقش وی در پهنای جغرافیای مقاومت اسلامی را بشناسیم ابتدا باید سازمان حزب الله و نقش و عملکرد آنرا مورد بررسی قرار دهیم.

حزب الله لبنان بعد از انقلاب اسلامی ایران، ۳۹ سال پیش و در سال ۱۹۸۲ میلادی با دیدگاهی اسلام گرایانه و بر پایه نظریات امام روح الله با اهدافی چون مقابله به امپریالیسم در لبنان و بطور ویژه مقابله با اسرائیل و برگزاری حکومت اسلامی در لبنان تأسیس شد؛ تا سال ۱۹۹۲ ریاست این سازمان بر عهده سید عباس موسوی بود که بعد از ترور او به دست ایادی اسرائیل، سید حسن نصرالله با اجماع نظر شورای مرکزی این حزب قبل از خاکسپاری سید عباس جایگزین این چهره سیاسی و نظامی شد.

سید حسن نصرالله، جوانی که جهاد را فهمید


فکر نماییم که در ۳۲ سالگی کجای تاریخ زندگیمان ایستاده بودیم و یا خواهیم ایستاد؟ سید حسن در این سن رهبر حزب الله شد.

او در یک خانواده فقیر در شرق بیروت متولد شد و برخلاف بسیاری از علما که در خانواده ای دیندار رشد می کنند، پدری داشت که طرفدار دیدگاه سکولار حزب سوسیال ملی سوریه بود. سیدحسن دانش آموزی بسیار جدی بود که راهش را خودش انتخاب نمود، خیلی زود تصمیم گرفت تحصیلات خودرا در حوزه های مذهبی گسترش دهد و با همین دیدگاه به نجف رفت و همان جا با سید عباس موسوی آشنا شد؛ فردی که از نصرالله حمایت کرد.

نقطه درخشان و تغییرات چشم گیر حزب الله لبنان را باید در جهان بینی سید حسن و تمرکز و توجه او به جغرافیای سیاسی و اجتماعی لبنان جست وجو کرد؛ نگاهی کوتاه به تاریخ لبنان به ما می گوید با کشور ۱۰۰۰ قبیله و هزاران دیدگاه و در بیشتر زمان ها با تشتت دیدگاه بدون وجود دولت مرکزی منسجم و قدرتمند روبه رو هستیم و در چنین وضعیتی سید حسن نصرالله بر تقویت هویت ملی لبنان تاکید کرد.

او به عنوان رهبری کاریزماتیک، باهوش و آگاه بر مسائلی چون وحدت ملی، روحیه عربی و پیرو تفکر اسلامی بر پایه دیدگاه های انقلاب اسلامی بر مقابله با اشغالگری اسرائیل و پشتیبانی از گروههای مقاومت در منطقه پافشاری کرد و بر ضرورت وحدت مسلمانان و ارتقای آگاهی سیاسی و اجتماعی در بین لبنانی ها تاکید کرد.

او اهتمام در ایجاد یک جبهه متحد در مقابل تهدیدات خارجی داشت، نصرالله با تقویت حزب الله به عنوان یک نیروی سیاسی و نظامی، نقش مهمی در سیاست داخلی لبنان ایفا کرد.

سید حسن نصرالله جهاد را به عنوان یک اصل اساسی در دفاع از اسلام و ملت ها تعریف می کرد. او معتقد بود که جهاد نه فقط یک عمل نظامی بلکه یک مبارزه فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است. نصرالله بر اهمیت جهاد در مقابل اشغالگری، خصوصاً در مورد اسرائیل، تاکید داشت و آنرا ابزاری برای تحقق حقوق ملت ها و مقابله با ظلم و استبداد می دانست.

سید حسن نصرالله، یک رهبر مقتدر


می خواستم درباب خاصیت های سید حسن نصرالله به عنوان یک رهبر بنویسم و باید از فعل «او چنین بود و چنان بود» استفاده کنم، چقدر عجیب است که برای چنین شخص تأثیرگذاری از فعل گذشته استفاده کرد، او که بودنش به تمام وجه مفهوم بودن، زندگی، آزادی، آزادگی و استقامت است.

سید حسن نصرالله رهبری بود برخاسته از قلب دنیای عرب، مسلط بر عربی کلاسیک و صاحب خطابه هایی آتشین که او را متمایز می کرد. آگاهی و فهم دقیق مسائل که با هوشمندی او ترکیب شده بود بر درک مخاطب نسبت به قدرتمندی او اضافه می کرد و همین سخنرانی های به جا و بموقع ارتباط قوی بین او و پیروانش ایجاد می کرد.

او در ایجاد و سازماندهی نیروی حزب الله و مقابله با اسرائیل مهارت داشت و توانسته بود در مدتی کوتاه و در خلال درگیری های شدید با دشمن شماره یک خود یعنی اسرائیل، حزب الله را به یک نیروی سیاسی مهم در لبنان تبدیل کند و در مسائل داخلی و منطقه ای تأثیرگذار باشد؛ در صورتیکه لبنان فراز و نشیب های مختلفی را لمس می کرد، سید حسن در هر صحنه از این درگیری ها، چالش ها و تهدیدات، پایداری و استقامت را بالاتر از گذشته به نمایش می گذاشت.

بر این نکات بیافزایید که سیدحسن همیشه کوشش کرد تا آرمان های اسلامی را در سیاست ها و اقدامات حزب الله لحاظ کند و در نهایت هر قدر که در حافظه بصری خود جست وجو نماییم او را نمونه ای از یک رهبر بزرگ که هیچ گاه هیچ نشانی از ‌پریشانی در چهره و سخنانش ندیده ایم، به یاد خواهیم آورد، درحالی که در جبهه مقابل هرگاه که سطحی از درگیری ها بالا می رود دیوانگی و افسارگسیختگی پدیدار می شود.

جبران نمی شوی، حتی به گریه های عمیق!


دشمن شماره یک سید حسن نصرالله، راهی که انتخاب نموده بود، آرمانش و آن چه در نهایت جانش را هم بر سر مبارزه با آن گذاشت، مبارزه با اسرائیل بود. او شجاعانه در سخت ترین لحظه ها ایستاد، آرمان حسین ابن علی(ع) را یک دفعه برای همه زمان هایی که زیست انتخاب نمود.

ما همان گونه که رهبر معظم انقلاب فرموده اند عزادار از دست دادن این چهره برجسته، عالم و مبارز راه حق هستیم؛ شاید هیچ گاه چهره ای مانند سید حسن نصرالله در تاریخ تکرار نشود. شاید عدم حضور وی در جبهه مقاومت معادلات زیادی را بر هم بزند اما اثری که در تربیت هزاران شیعه حق طلب گذاشته، اثری که او بر دل های آزادگان جهان گذاشته، هیچ گاه نه تکرار می شود و نه رنگ فراموشی می گیرد.



1403/07/16
12:20:43
333
0.0 / 5
تگهای خبر: فرهنگ , مد
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
دست و هنر
dastohonar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دست و هنر محفوظ است

دست و هنر

هنر و صنایع دستی