صحرایی مطرح كرد؛
جشنواره صنعت اسباب بازی بین المللی شود
به گزارش دست و هنر، وزیر آموزش و پرورش ابراز امیدواری کرد دوره بعدی جشنواره صنعت اسباب بازی در چارچوب رویدادی بین المللی برگزار گردد.
به گزارش دست و هنر به نقل از مهر، رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش در حاشیه مراسم پایانی هشتمین جشنواره ملی اسباب بازی، از نمایشگاه این جشنواره بازدید کرد و دقایقی به گفتگو با غرفه داران پرداخت.
وی اظهار داشت: اسباب بازی تنها ابزار ما برای مقابله با هجومی است که از راه فضای مجازی وارد زندگی ما شده است. با وجود همه پیشرفت ها، کودکان کماکان دوست دارند در خاک و ماسه بازی کنند و با دست های خود محیط را تغییر بدهند و بسازند.
صحرایی با تکیه بر این که اسباب بازی یکی از فناوری های نرم و هویت ساز به حساب می آید، اظهار داشت: آنچه که در نمایشگاه دیدیم، نمادی از خلاقیت و نبوغ ایرانی است. کمتر از یک دهه پیش پیدا کردن اسباب بازی خوب در بازار، کار سختی بود، اما امروز این جشنواره فقط گوشه ای از توانمندی تولیدکنندگان ایرانی برای ساخت هویت این کشور است. اگر ما محصول قابل عرضه خوب داشته باشیم بچه ها در محیط هایی که ما طراحی می نماییم حتما حضور پیدا خواهند کرد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه استفاده از اسباب بازی در همه نظام های آموزشی مورد تاکید است، اظهار داشت: حرکت شتابان ما به سمت فضای دیجیتال، ما را از این ها بی نیاز نمی نماید. پژوهش های فراوان نشان دادند که فضای مجازی و آموزش غیرحضوری منجر به یادگیری عمیق نمی شود بلکه یادگیری سطحی را به دنبال خواهد داشت. پژوهش های متواتر نشان داده اند که خواندن کاغذی، یادگیری عمیق را به دنبال دارد.
وی اضافه کرد: بچه های ما اگر وقت بیشتری را با اسباب بازی واقعی بگذرانند تا فضای مجازی و بازی های درون فضای مجازی، آنها در سن اصلی یادگیری، یادگیری اصلی را تجربه خواهند کرد. اگر سه سال اول ابتدایی را خوب یاد بگیرند تا آخر از آن لذت خواهند برد. مطالعات، همه گواه اینست که خلق و خوی بچه هایی که اسباب بازی خوب دارند بسیار متفاوت می باشد با کسانی که اسباب بازی ندارند یا اسباب بازی فضای مجازی دارند.
صحرایی با اشاره به اینکه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش توجه ویژه ای به همه این ظرفیت ها داشته و دارد، اظهار داشت: هویت بعنوان یکی از ارکان این سند از جانب همین ائتلاف ها شکل می گیرد. ائتلاف شما تولیدکنندگان و ما مسؤلان تعلیم و تربیت، سبب اعتلای فرهنگ و هویت کشور می شود. نمایش هویت ایرانی به کودکان این سرزمین با اسباب بازی باید در نتیجه برگزاری این همایش، محقق شود.
وی ضمن تقدیر از تولیدکنندگان که هویت ایرانی کودکان را با اسباب بازی ایرانی حفظ کردند، اظهار داشت: کودکان در ۳ سال اول دوره ابتدایی خوب خواندن را یاد می گیرند و در ادامه می خوانند تا یاد بگیرند در نتیجه اگر یادگیری در ۳ سال اول با اسباب بازی صورت گیرد، یک یادگیری ماندگار تا انتهای عمر رقم خواهد خورد. چیزی که کودکان در کودکی می آموزند ماندگاری آن به اندازه تمام عمر آن هاست. اگر کودکان در سنین پایین با قهرمانان در چارچوب اسباب بازی ها آشنا گردند در آینده هم با آن الگو رشد خواهند کرد. آموزش و پرورش که آئینه آینده کشور است امروز از سوی همین کارها باید شناخته شود و پیام این گونه جشنواره ها اینست که «چشم فروبسته گر باز کنی، در تو بود هرچه تمنا کنی». ما همه چیز داریم، کشوری که در هیچ ساحتی کمبود ندارد و این همایش نشان داد که می شود در مبنای عناصر هویت ساز ملی برای تربیت کودکان، برای آماده شدنشان جهت ساختن کشور کوشید و کمک کرد.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه اظهار داشت: یکی از کارهایی که آموزش و پرورش انجام داده، ابتکار تأسیس سازمان تعلیم و تربیت کودک است و این از افتخارات این دولت می باشد. امروز مخاطبان این نظام فقط ۱۶ و نیم میلیون نفر نیستند، بلکه ۸ میلیون کودک هم ذیل این سازمان مخاطب ما هستند و این سازمان در خدمت اعتلای فرهنگی این سرزمین قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: بین سن و پیشرفت و توسعه رابطه بسیار وسیعی وجود دارد. کشورهای توسعه یافته ۸۰ درصد از بودجه عمومی آموزشی را صرف دوره دانش آموزی می کنند و در همان دوره دانش آموزی هم بخش زیادی از بودجه را صرف کودکان و مدارس ابتدایی می کنند. کودکستان ها امروز نظامی پیدا کرده اند کاملا علمی و دانش پایه و کاملا مردمی و مردم پایه اداره می گردند. این که مردم رابطه مستقیمی با دولت در رابطه با کودکستان ها برقرار کنند و خود آنها هم کودکستان ها را مدیریت کنند مبحث بسیار مهمی است.
وزیر آموزش و پرورش ضمن ارائه سفارش هایی به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای پشتیبانی از این صنعت اظهار داشت: سفارش اول من اینست که این نمایشگاه را به سراسر ایران ببرید، این نمایشگاه را در مراکز استان ها و شهرستان ها برگزار کنید تا همه مردم به این اسباب بازی ها دسترسی داشته باشند. فضایی ایجاد کنید که ایده های خلاق بتوانند مورد حمایت قرار گیرند. امیدوارم جشنواره نهم همزمان باشد با اولین جشنواره بین المللی اسباب بازی؛ نه این که خارجی ها بیایند، شما بروید به همه کشورهایی که خواستار این اسباب بازی ها هستند و مرکز امور بین الملل باید زمینه برگزاری این نمایشگاه در تمام کشورها باید فراهم آورد.
صحرایی در انتها اظهار داشت: مطلب دیگر توجه به نیازهای کودکانی است که ما به آنها کودکان با نیازهای ویژه می گوئیم. باید فصلی باز شود برای ساختن اسباب بازی برای کودکانی که نیاز ویژه دارند. کانون باید سیاست تولی گری خویش را ادامه دهد. با وجود آن که کانون ممتاز و پیشتاز است اما در حوزه اسباب بازی باید از دیگران حمایت کنند. همینطور در طرح ۲۰ هزار کتابخانه کلاسی که در مناطق محروم درحال ساخت است، ساختن یک قفسه اسباب بازی برای کودکان امکان دارد اتفاق بسیار خوبی برای کسانی باشد که به اسباب بازی دسترسی ندارند. همینطور دانش بنیان های حوزه آموزش و پرورش باید برای تولید اسباب بازی تربیتی کمک کنند.
منبع: دست و هنر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب