دستورالعمل هیات امنایی شدن موزه ها در دست تدوین

دستورالعمل هیات امنایی شدن موزه ها در دست تدوین به گزارش دست و هنر معاون میراث فرهنگی وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی می گوید: دستورالعمل های اجرایی برای آغاز طرح هیات امنایی شدن ۲۱ مجموعه ی ملی كشور توسط وزارتخانه در حال تدوین است و پس از تایید وزیر میراث فرهنگی، ابلاغ می شود و به مرور دیگر موزه ها نیز به فهرست اضافه می شوند.


به گزارش دست و هنر به نقل از ایسنا، بیستم فروردین سال جاری، علی اصغر مونسان - وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی - از اصلاح آئین نامه هیات امنایی شدن ۲۱ مجموعه ملی موزه ای که در سال ۱۳۸۳ تصویب شده بود، اطلاع داد.
آئین نامه ای که اجازه می دهد نگهداری و اداره اماکن و محوطه های تاریخی و موزه ها به هیات های امنا واگذار شود و بر این اساس در کنار هیات امنای جداگانه و مشخصی که برای موزه ملی ایران ایجاد می شود، در اولین قدم برای ۲۰ مجموعه ملی دیگر یک هیات امنای مشترک تشکیل خواهد شد.
هر چند طبق آن چه که مسئولان میراث فرهنگی اعلام نموده اند به مرور فهرست ۲۱ مجموعه ی ملی گسترش پیدا کرده و همه ی مجموعه ها، موزه ها و محوطه های تاریخی به فهرست هیات امنایی شدن مجموعه های ملی اضافه می شوند.
محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی وزارتخانه میراث فرهنگی در گفتگو با ایسنا، با تاکید بر این که مدت زمان زیادی کارشناسان روی اصلاح آئین نامه اجرایی هیات امنای موزه ها و اماکن تاریخی کار کرده اند، بیان می کند: معتقدم این اتفاق آغاز یک تحول مهم برای مدیریت حوزه میراث فرهنگی است که نخست همه ی آثار جهانی و اماکن تاریخی مهم را شامل می شود و در ادامه دیگر مجموعه های ملی در دستور کار قرار می گیرند.
او ادامه می دهد: این آئین نامه کار را روشن کرده است، از یک سو موزه ملی ایران در چارچوب یک هیات امنای مستقل کار می کند و از طرفی بر مبنای برنامه ریزی وزارتخانه و تصمیم وزیر میراث فرهنگی، نسبت به مستقل شدن هیات امنای برخی اماکن تاریخی و اشتراک در هیات امنای برخی دیگر از محوطه ها و موزه ها کارها جلو می روند.
وی با بیان این که همه ی ظرفیت ها در آئین نامه دیده شده اند و همه ی محوطه ها و موزه ها به این صورت مدیریت می شوند، اظهار می کند: آن چه که سال قبل بعنوان ۲۱ محوطه و هیات امنا عنوان شد به علت ارتباط وزارتخانه با سازمان برنامه و بودجه و درآمدهای موزه ها و محوطه های تاریخی بود تا بتوانیم درآمد آنها را به خود مجموعه ها برگردانیم. با این وجود ما منتظر اصلاح آئین نامه بودیم تا با انجام آن محوطه ها و مجموعه های ملی مانند بازار تبریز، کویر لوت یا جنگل های هیرکانی را هم در این لیست وارد نماییم.
او با اشاره به این که برخی محوطه های تاریخی مانند تخت جمشید نیستند که ورودی بلیت فروشی داشته باشند، می افزاید: با این وجود آنها هم به مرور به صورت هیات امنایی مدیریت می شوند.
طالبیان، با تاکید بر این که کارشناسان وزارتخانه میراث فرهنگی روی دستورالعمل های اجرایی این آئین نامه کار کرده اند و پس از تکمیل و تدوین آن باید توسط وزیر میراث فرهنگی ابلاغ شود، ادامه می دهد: کلیات هیات امنای مرکزی درآمده، بخش های حقوقی نامه نگاری کرده اند و نمایندگان وزارتخانه های مختلف معرفی شده اند، بزودی هم آن برنامه ها از سوی معاونت توسعه و مدیریت تنظیم می شود تا با عرضه به وزیر میراث فرهنگی، آئین نامه ابلاغ شود.




منبع:

1399/02/05
12:40:17
3157
5.0 / 5
تگهای خبر: آثار , صنایع دستی , فرهنگ , گردشگری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
دست و هنر
dastohonar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دست و هنر محفوظ است

دست و هنر

هنر و صنایع دستی